Vitorlázás

Levágott szarvasfejjel a kocsiban menekült az orvvadász
Filmbe illő üldözés után kapták el azt a férfit, aki illegálisan tartott lőfegyverekkel engedély nélkül is járt vadászni, majd az elejtett vadak húsát és trófeáját értékesítette.
Gyenesdiási Keszeg Party 2022

Gyenesdiás hagyományos nyári programját, a Gyenesdiási Keszeg Partyt 2022. július 2-3-án rendezik meg a Gyenesdiási Piac és Rendezvénytéren.

Art Udvar – Zene, Szöveg & Bor 2022 Gyenesdiás

Ingyenes előadások és finom borok várják a művészetkedvelő közönséget a gyenesdiási Községháza és a Pásztorház által határolt belső udvaron.

HOBO József Attila estje
None
Reklám
Premier planban az M7 bevezetőjén történt baleset
Büntetőfékező furgonos okozott hármas karambolt a balatoni autópálya fővároshoz közeli szakaszán. Nézd meg a videót és fogadd meg, te soha nem teszel ilyen meggondolatlan cselekedetet.
Valentin-napi romantikus versvadászat a Follyban
None
Vince-napi újborünnep a Follyban
None
Tábor Fesztivál 2022 Alsóörs

2022. augusztus 24-27. között Tábor Fesztivál Alsóörsön.

A sejtelmes ködfátyolba burkolózó Hévíz télen is izgalmas programokkal vár
Számos élmény és program vár rád télen is Hévízen, mutatjuk mi mindent csinálhatsz a tóban lebegés mellett.
A magyar kultúra napja 2022 Balatonkenese

2022. január 22-én 17 órakor kezdődik Balatonkenesén a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepi műsor.

5+1 kirándulóhely, ahol a Balaton megmutatja a téli arcát

Az emberek többsége nem mondhatni, hogy kifejezett rajongója lenne a télnek. A hófödte tájak és erdők esztétikája felé sokunk inkább csak egyfajta távolságtartó tisztelettel adózik a fűtött szobák melegéből, mintsem, hogy tényleg felhúzza a túrabakancsot és fejest ugorjon a hidegebb hónapok varázslatos és érintetlen, rejtett világába. Pedig sokszor tényleg csak egy meleg öltözet, egy termosznyi […]

Versenybírók home office-ban

A vitorlásversenyek lebonyolítását is jelentősen érintette a járvány, sokszor kényszerültünk alternatív megoldásokra, hogy a korábban megszokott tevékenységeinket tovább folytathassuk. A virtuális tárgyalásokkal könnyebb a közösségi távolságtartás alkalmazása, de a módszer előnyei nem csak járvány idején jelentkeznek. Nagy rugalmasságot jelenthet az olyan többfutamos túraversenyeken, amikor a hajók nem térnek vissza minden nap végén a báziskikötőbe, így

Hétvégén jön az országos sasszámlálás

19. alkalommal szervezi meg az Országos Sasszinkront a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) együttműködésben a nemzetipark-igazgatóságokkal és több civil szervezettel. A ragadozómadarak éves számlálása péntektől vasárnapig tart. Magyarország területén a sasfajok szempontjából számos kiemelten fontos telelőhely van, amelyeken legnagyobb számban rétisasok figyelhetők meg, mivel a nem vonuló hazai fészkelőkhöz télen északról érkező egyedek is […]

Reklám
Hófödte Lelle és Boglár
Aki hiányolta volna a roppanó havat a talpa alatt, akkor a déli parti települések neki kedveznek, mert most akad bőven hóembernek való alapanyag.
Balaton-átúszás 2022

A 40. Balaton-átúszást, hazánk egyik legnagyobb tömegsport rendezvényét, ha az időjárás is engedi, 2022. július 23-án rendezik meg.

Lellei Gasztro Farsang 2022 Balatonlelle

2022. február 5-én negyedik alkalommal rendezik meg Balatonlellén a Lellei Gasztro Farsangot a balatonlellei és a balatonboglári vendéglátósok és borászok részvételével.

Mégiscsak részt vesz az America’s Cupon a New York Yacht Club!

A New York Yacht Club bejelentette, hogy nekivágnak az America’s Cup-kampányuknak – méghozzá az American Magic csapattal. Nyolc hónapon belül ez a negyedik drasztikus lépés a klub részéről, hiszen korábban hol más feltételekkel vettek volna részt, hol el sem akartak indulni. A 36. America’s Cup lezárását követően azonban a legtöbb szakértő éppen arra számított, ami

A magyar kultúra napja 2022 Siófok

2022. január 22-én, szombaton, 18 órakor kezdődik A magyar kultúra napja Siófokon.

Schirilla György: az egészséghez kell a genetika, az életmód és a szerencse
A szilveszteri fürdést a tapolcai Malom-tóban ezúttal sem hagyta ki a nemzet rozmárja, Schirilla György.
Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja 2022 Balatonfüred

2022. február 25-én koszorúzással, ökumenikus szertartással, ünnepi műsorral emlékeznek a kommunista diktatúra áldozataira Balatonfüreden.

Tűz ütött ki a luxushajó-gyárban

Tűz ütött ki a Ferretti hajógyárban Cattolicában, videófelvétel készült arról, ahogy a lángok elnyelik az egyik hajót. A Corriere Romagna hírportál szerint a tűz ma reggel tört ki, egy 10 millió eurót érő, 30 méteres, átadásra kész jacht megsemmisült. A beszámolók szerint a lángok reggel fél tíz körül csaptak föl, öt tűzoltóegység és összesen 11

Hivatalos! Valter Attila is ott lesz a balatoni szakasszal tarkított Giro d'Italián
Valter Attila csapata kedden jelentette be, hogy a magyar versenyző ott lesz a Magyarországról rajtoló Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny idei mezőnyében. A Balatonnál is láthatjuk: május 8-án Balatonfüredre fut be a mezőny.
Reklám
Szerelmes Füred futóverseny 2022 Balatonfüred

2022. február 13-án hatodik alkalommal rendezik meg a Szerelmes Füred futóversenyt.

Télen is megfürdik a Balatonban Valika
A település strandján évek óta egyre többen fürdenek szilveszterkor. A legidősebb hölgy strandoló a badacsonytomaji Farkas Mihályné Valika, aki rendszerint az év utolsó napjának dél­előttjén a tapolcai Malom-tóban is megmártózik, az egyik legidősebb úszóként.
Arácsi Eszem-Iszom 2022 Balatonfüred

2022. január 29-én egy jó hangulatú délutánra, az Arácsi Eszem-Iszom rendezvényre várják az érdeklődőket.

Kvíz: Mit lehet csinálni télen a Balatonnál? – tippek, ötletek
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!
Vitorlázás a Virtuális Valóságban
Az Ocean Sailing SE a Budapest Boat Shown fogja bemutatni a vitorlázást a VR-ban (Virtuális Valóság), ami egy hatékony és intenzív oktatási eszköz
Novemberben is sokan keresték fel Siófokot
2021-ben 21 386 vendégéjszakát regisztráltak Siófokon. Ez hatszor több, mint egy évvel korábban.
Már 99 centis a Balaton vízszintje

Szombat reggel 99 centiméteres átlagos vízállást mértek a Balatonon. Ez mintegy két centiméteres emelkedést jelent a decemberi értékekhez képest a csapadékos időjárás következtében – derült ki a vizugy.hu adataiból, melyet a hirbalaton.hu szemlézett. Az előrejelzések szerint szombaton a Balaton térségében szakadozott felhőzet lesz az égen, számottevő csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás.

Komoly bajban az óceánjárók

A járvány nagy vesztesei közé tartoznak a kisváros méretű szállodahajók. A pandémia kezdetén több ilyen óceánjáró hosszú ideig nem köthetett ki a fedélzetén megjelenő fertőzés miatt, majd a hajók jódarabig nem futhattak ki. Bár egy időre úgy tűnt, hogy a védőoltások megjelenése fordulatot hoz, a legújabb hírek alapján úgy tűnik, a várakozások túlságosan optimisták voltak.

Embercsempész bukott le Siófokon

Börtönbüntetést, valamint kiutasítást indítványozott az ügyészség a férfivel szemben – írja a kapos.hu. A Siófoki Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a letartóztatásban lévő külföldi állampolgárral szemben, aki az országban jogellenesen tartózkodó, 14 szír személyt szállított Ausztria felé, azonban Siófokon rendőri intézkedés történt velük […]

Harmadával csökkent az év fagyos napjainak száma a klímaváltozás hatására

Az előző évszázadban még 120 körül mozgott az év fagyos napjainak száma, azonban a klímaváltozás következtében már 80-nál is kevesebb nap telik el évente, mikor a hőmérő higanyszála a nulla alá süllyedne – derült ki a masfelfok.hu cikkéből, melyet az MTI összegzett. A szakértők azt írták: a pesszimista forgatókönyv szerint ezen trend erősödésére lehet számítani: […]

Közhírré tétetik!
A Balaton sorsáért aggódó közösség az alsóőrsi hajókiemeléshez hozzájáruló adakozásával villantott egyet azzal, hogy rövid 7 óra alatt összeadták a szükséges összeget. 51 sporttársunk gondolkodás nélkül lépett, aki elmélázott – magamat is beleértve – annak azzal kellett szembesülnie, hogy lezárult a lehetőség. Majd legközelebb!
Keszthely Triathlon 2022

2022. június 18-19-én rendezik meg Keszthelyen, Európa egyik legszebb pályáján a Keszthely Triathlont.

Beach Fesztivál 2022 Balatonfűzfő

2022. augusztus 3-7. tartják Balatonfűzfő hagyományos nyári rendezvényét, a Beach Fesztivált.

Kecskeköröm ünnep 2022 Tihany

A tihanyi visszhanghoz és a kecskeköröm legendájához kapcsolódik a Kecskeköröm ünnep, melyre idén május 7-én kerül sor.

Vizsgálják a Bermuda-háromszög rejtélyeit

A Bermuda-háromszögben évente átlagosan 130 nagyobb viharral kell számolni, és kérdés, hogy az itteni tragédiákért csak a természeti jelenségek a felelősek-e. Ezt kutatta egy tudományos forgatócsapat, amely azt tapasztalta, hogy a katasztrófák mögött sokszor emberi mulasztások is szerepet játszanak. A Bermuda-háromszög igazi paradicsom, korallzátonyokkal, rózsaszín homokkal, fantasztikus élővilággal és különleges éghajlati jelenségekkel. A név hallatán

Levendula Hetek 2022 Tihanyban

2022. június 18-július 3. között rendezik meg Tihanyban a Levendula Heteket.

Gyenesdiási fánkparti
None
Farsang a Hableányban
None
Ékszerek, nyilak és kések a sírokban
Gazdag leletanyagot találtak a régészek a közelmúltban azokban az avar kori sírokban, amelyek ismét a 8-as út építésekor kerültek elő Veszprém határában.
Mi történt a hajóosztályokkal? Értékelés a Nacra15-ösöktől
Mindössze két éve jött létre a Nacra 15-ös osztály, amelynek alapjíait a Katamarán Suli tette le Lovas Zsolt és Nagy "Rozsda" Attila közreműködésével, majd hozzájuk csatlakozott a Litkey Árpád vezette PÖFF egyesület.
Az esős időjárás sem szegte a tapolcai malackodók kedvét
A tavalyi év utolsó helyi eseményei között ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a Malom-tó partján a hagyományos szilveszteri malackodást és a forraltbor-főző versenyt.
Jegesedő Badacsony
Az ugyan még messze van, hogy korcsolyázni lehessen a Balatonon, de a partszakasz egyre jegesebb.
Négy évszakos Balaton – a legvagányabb vendéglátós nő télen nyitott éttermet Fonyódon
Testközelben nézhetjük, hogyan készülnek az ételek A Konyhám Stúdió 365-ben. A látványkonyhában Szikra Gabriella séf irányítja a munkát. A szépen kialakított étterem nem ismeretlen a vendégek és a helyiek körében, ugyanis 2019 óta itt működött a Padlás Bisztró.
A balatoni fürdőházak története
A XIX. század második felére, nyugati fürdői minták alapján a Balatonnál, szinte minden településen megjelentek az általában faszerkezetű, kisebb méretű fürdőbódék, valamint a nagyobb, impozáns fürdőházak. A központi települések – Balatonfüred és Siófok – fürdőházainak érdekes, olykor viharos történetét tárjuk most fel ebben az írásban.
Reklám