Vitorlázás

Kiállítás Csopakon: Újragondolt ősi technika
A Zámbó Galériában nyílt meg szombaton T. Szabó László képzőművész Heuréka! avagy Frottázsok újragondolva című kiállítása.
Késő este a Balatonból kellett kimenteni egy férfit
Kétségbeesve kért segítséget az a férfi, aki vasárnap késő este került bajba a Balatonban.
Ritka látványnak lehetünk tanúi a Balatonnál
None
Nagyot emelkedett a vendégéjszakák száma júliusban tavalyhoz képest
A Balaton volt az ország legnépszerűbb turisztikai régiója idén júliusban is.
Reklám
Közel 60 éve folyik el literszámra a gyógyhatású ásványvíz a Balatonnál
None
Szeptember 13-tól új észak-balatoni menetrend lépett életbe

Új menetrendi struktúrát alakított ki a MÁV-START a Székesfehérvár-Balatonfüred vonalszakasz villamosításának elkészültével.

Mindent feladott a jól menő magyar vállalkozó, elképesztő dolgot művel a Balatonon
Kovács Ernő, alias Retró Ernő nem is olyan régen még jól menő vállalkozóként élte életét Szentendrén, amikor azt érezte, valami másra vágyik, és újrateremtette gyermekkora világát.
Figyelem! Napokig nem lehet majd bojlizni a Balatonon
A IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) ideje alatt a Balaton teljes területén tilos behúzva horgászni. Akár a területi jegyet is bevonhatják.
Októberre már elkészül az új füredi sétány

Következő hónapban már róhatják a gyalogosok Balatonfüred vadiúj sétaútját, a Kékszalag sétányt. Az 550 méteres szakasz a Füred Kemping előtt fog elhaladni és pihenő padok, valamint sok zöldfelület övezi majd – írja a város honlapja. Az új sétány a kempinget köti össze a Széchenyi sétányon keresztül a Tagore sétánnyal, így egy impozáns, egységes arculatú, egybefüggő […]

Ritka látványosság lesz a Balatonon! A teljes hajóflotta csak 25 évente látható díszszemlén
Olyan kivételes eseményt láthatunk a balatonfüredi Tagore sétányról, amelyet legközelebb csak 25 év múlva rendeznek meg. A BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak nagyszabású együttállása és felvonulása az őszi Balaton egyik legérdekesebb látványosságának ígérkezik.
52 világháborús bombát találtak egy bakonyi patak fenekén

Világháborús robbanótesteket emeltek ki a bakonyi Gerece patak medréből a tűzszerészek a múlt héten. A korrodálódott szerkezetek az alacsony vízállás következtében bukkantak elő. Ugyan a bombák már elrozsdásodtak, még mindig veszélyesnek minősülnek, ezért a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének tűzszerészei kiemelték őket a vízből. A tűzszerészek összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű, […]

Felvonulással zárják a szezont a Tiszán

Az Abádi Kikötő ismét megrendezi az Abádszalókról induló nagy sikerű és látványos hajós felvonulását. Az Abádi Kikötő az idén is meghirdeti a III. Tisza-tavi évadzáró hajós felvonulást. A szervezők szeretnék legalább évente egyszer összehozni a Tisza-tó hajósait egy közös eseményre. Az indulás szeptember 18-án, szombaton 11-kor lesz, gyülekezés 10-től az Abádi Kikötő előtti vízterületen. Az

Nyárbúcsúztató fesztiválok a Balaton szerelmeseinek

Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Káli Feszt. Öko barát családi fesztivál, környezet tudatos előadásokkal, programokkal és megmozdulásokkal! Balaton ünnepén, balatonvilágoson gyűlnek össze mindazok, akik szeretik a Balatont. Az egynapos fesztivál méltó módon zárja a nyarat koncertekkel és programokkal. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 17-19. – Káli feszt – KöveskálSzeptember 17. – A Balaton Ünnepe – Balatonvilágos Szeptember […]

Reklám
IBCCC Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa 2021
None
IX. NBBH – Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
None
Újra, immáron 14. alkalommal Repülőhollandi világbajnok a Majthényi, Domokos páros

A magyar szövetség honlapja szerint a Spartacus VE párosa a megrendezett kilenc futamból hetet megnyert, kétszer pedig második lett, így órási fölénnyel győzött.

Új csapat a SailGP-ben: Svájc

A következő évadtól egy fiatalokból álló, igen ambiciózus svájci egység is részt vesz a globális versenysorozatban. Vezetőjük Sébastien Schneiter, a kétszeres olimpikon 49er osztályban. A Switzerland SailGP Team szeptember 6-án mutatkozott be Genfben, támogatójuk a Lundin Energy, és a következő három szezonban biztos résztvevői lesznek a SailGP-nek. Ahogy Schneiter elmondta: „Ezzel új és fontos fejezet

SUP-VB - Új-kaledóniai és amerikai aranyérem a technikai számban
A férfiaknál a francia/új-kaledóniai Noic Garioud, míg a nőknél az amerikai Fiona Wylde bizonyult a legjobbnak a technikai számban a balatonfüredi SUP-világbajnokság zárónapján.
Megdöbbentő képek az Ify-kápolnáról
A fákkal és bokrokkal benőtt hátborzongató remetelak egyes legendák szerint kísértet járta hely. Ha lakott is valaha szellem a kápolnában, mára minden bizonnyal ő is odébbállt.
Újabb világbajnoki címet szerzett a vitorlázó Majthényi-Domokos páros
A Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős nyerte a spanyolországi Alteában rendezett vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságot.
Jubileumi tűzoltóverseny Balatongyörökön
"Mindenki a györöki futamot akarja megnyerni!" - tíz évvel ezelőtt indult útjára az Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság, amelynek azóta is állandó szervezői és szereplői a Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A györöki futam 2021. szeptember 11-én került megrendezésre a Parti sétányon.
Végre teljesen elkészülhet a balatoni tókerülő kerékpárút
2022 szeptemberére végezhetnek a munkálatokkal.
Reklám
Horváth László ezredes: csapatjátékos a balatoni vízi rendészet élén
Férfias küldetés, amikor hatalmas viharban és hullámzásban, száz kilométeres szélben, csapkodó villámok között kell menteni, erről is beszélt Horváth László ezredes, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) vezetője.
Ma feltétlenül figyeld az információkat az utakról
A Balaton körül is terelésekre, korlátozásokra kell számítani az utakon.
Rendőrbetörők a bűn szolgálatában - Mítosz vagy valóság?
Rendőri közreműködéssel törtek fel több száz magánlakást és valutaváltó irodák tucatjait. A bűncselekményeket nagy százalékban a Balatonnál követték el az 1980-as évek közepén.
Mentes volt a szélsőségektől a nyár a Petőfi sétányon a rendőrség szerint

Megnyugtatónak találta a nyári hónapok statisztikáit a siófoki rendőrség. A rend őrei a város kriminalisztikai gócpontján, a belföldi turizmus tetőpontján is derekasan helytálltak – áll a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében. Amíg 2016. június 1. és augusztus 31. között 74 bűncselekményt regisztráltak, addig – a jelenlegi adatok alapján – idén 49-et. Ebből 28 esetet már felderített a rendőrség. […]

Hétfőtől újabb dunántúli vasútvonalakon kell előre jelezni a leszállási szándékot

A május közepe óta a Gyékényes–Pécs vasútvonal nyolc, valamint a Nagykanizsa–Zalaszentiván vonalszakasz pötrétei megállóhelyén szerzett tapasztalatok alapján szeptember 13-tól a Kaposvár–Fonyód, a Sárbogárd–Bátaszék és a Bátaszék–Baja–Kiskunhalas, a Szentlőrinc–Sellye, a Pécs–Villány–Magyarbóly és a Villány–Mohács vonal egyes megállóhelyei előtt is előre jelezni kell a leszállási szándékot – írja a MÁV a szerdai közleményében. Az utasforgalmi szempontból szükségtelen […]

Vigyázat, szarvasveszély a balatoni utakon
Az utóbbi napokban egyre több a vadon élő állattal történt ütközés a Balaton környéki közutakon. Beindult a gímszarvasok násza, a vadak sokkal óvatlanabbak és figyelmetlenebbek, napközben is sűrűbben mozognak, így nem árt felkészülni a gyakoribb megjelenésükre.
Alsóörsön a Balaton mindenkié

Mintegy 16 ezer négyzetméteres vízparti területet kapott önkormányzati tulajdonba Alsóörs. Kontrát Károly képviselő kiemelte, Alsóörs polgármestere kereste meg azzal, hogy a vízparti területet szeretné az önkormányzat közösségi célra megkapni, ezzel a Balaton megközelíthetőségét mindenkinek még jobban tudnák biztosítani. A képviselő támogatta a kérést, így a mintegy 16 ezer négyzetméteren lévő négy ingatlan Alsóörs önkormányzatának tulajdonába

Tihany kör - Dr. Dulin László Emlékverseny beszámoló
A Tihany kör - Dr.Dulin László Emlékverseny rekordszámú 75 nevezővel szeptember 4-én rajtolt el szélcsendes időben. A szervezők által járt esti széltánc azonban mégis segített, a rajt után a keleti medencében enyhe légmozgás alakult ki, így a „komppénztárból fújó szél„ ismét segített, amiben igen szoros, hajó-hajó melletti tihanyi csőben való cirkálás után egy újabb leállás után jutottak el versenyzők a 1. számú pályajelig.
Magyar győzelem született a Finn Masters Európa-bajnokságon
Hazai győzelem született Tihanyban a Finn Masters Európa-bajnokságon. Az első két nap után a második helyen álló Lukáts Ákos harmadik napi versenyzésével az élre állt és miután a verseny utolsó napján nem volt futamokra alkalmas szél, megnyerte az Eb-t. Így az egy hete megnyert magyar bajnoki cím mellé begyűjtötte a Masters Európa-bajnokság első helyét is.
Szomorú adatok a Balatonról

Az idén nyáron 14-en fulladtak a Balatonba, és 376 embert kellett kimenteni a vízirendőröknek. Az idei év a korábbiaknál több tragédiát hozott: míg tavaly nyolcan, három éve hatan fulladtak a tóba, addig ebben a szezonban, szeptemberig már 14 áldozatot követelt a Balaton. Az idei nyár átlagosnak mondható, bár mi nem szeretjük, ha ilyen az átlagos

Mutatjuk, hogy milyen gyönyörű most a Balaton – fotós körkép
Nyári meleg és tiszta víz fogadja a Balatonra érkezőket szeptember második hétvégéjén. A parton sokan élvezik a víz nyugtató látványát, mások bringára pattannak, vagy sétahajózni indulnak. Lefotóztuk, hogy nincs tömeg, és a legszebb arcát mutatja a magyar tenger.
Furcsa szerkezetekkel az oldalán vetett partra a víz egy busát a Balatonnál
None
Csúcsot döntött idén nyáron a balatoni komp forgalma
Új csúcsot ért el a balatoni komp nyári utasforgalma az idén, amely a tavalyit csaknem 15 százalékkal, de az elmúlt évtizedek rekordévének számító 2019-est is 3 százalékkal túlszárnyalta; a szállított kerékpárok száma 2019-hez képest 25 százalékkal nőtt augusztus végéig.
Nagyon népszerű volt a Kajla útlevél a balatoni vonatokon
Kétszer annyian utaztak Kajla útlevéllel a MÁV-Volán-csoport és GYSEV járatain, mint tavaly nyáron, nagyon sokan választották a díjmentes KajlaBalaton24 napijegyet is.
Vonattal ütközött a robogós Balatonedericsen - mentőhelikopter vitte kórházba
Személyvonattal ütközött péntek délután a Balatonfüred irányából Keszthelyre tartó motoros, aki a vasúti piros jelzés ellenére hajtott rá a sínekre.
Kellemes, nyárias hétvégénk lesz
Már nem sokáig marad velünk a nyárias meleg, de most akár harminc fok is lehet!
Férfi kézilabda Európa-liga – Kiesett a Balatonfüred

A Balatonfüredi KSE a selejtező első fordulójában búcsúzott a férfi kézilabda Európa-ligában, miután a vasárnapi visszavágón 22-20-ra kikapott a svéd HK Malmö otthonában. A párharc egy héttel ezelőtti, első meccsét a fürediek 27-25-re megnyerték hazai pályán, így idegenben lőtt több góllal jutott tovább a Malmö.      Eredmény, selejtező, 1. forduló, visszavágó:HK Malmö (svéd)-Balatonfüredi KSE 22-20 (9-10)———————————————-    lövések/gólok: […]

Kóstolj bele a kultúrába! - Kávéházak Éjszakája Veszprémben
Több éves, budapesti sikere után a Veszprém Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően idén útjára indul a Kávéházak Éjszakája Veszprémben is. 13 helyszínen, több, mint 40 program várja az érdeklődőket. A látogatók ingyenes zenei koncerteken, irodalmi programokon, gyerek illetve családi foglalkozásokon és kóstolókon vehetnek részt szeptember 25-26 között reggeltől estig.
Elegáns vitorlás jacht a legújabb James Bond filmben

Szeptember végén mutatják be a mozik a legújabb James Bond filmet, No Time to Die címmel. Ebben tűnik fel a 14 méter hosszú Spirit 46-os. A történet szerint James Bond visszavonult az aktív szolgálattól, és Jamaikán éli meglehetősen nyugodt életét, szabad idejében – tehát folyamatosan – vitorlázgatva. És erre a Spirit 46-os tökéletesen alkalmas, hiszen

Mindenkit vár a Zádorvári középkori vásári forgatag
Szeptember 11-én, szombaton 9-től 18 óráig rendezik meg Barnagon a Zádorvári középkori vásári forgatagot. A rendezvény lehetőséget nyújt arra, hogy a látogatók egy történelmi helyszínen kapjanak ízelítőt a Balaton-felvidék gyöngyszemeiből, a környékbeli kézműves mesterek munkáiból.
Új hajó mutatkozik be a 37. America’s Cupon

Bár a részletes kiírást csak november 17-én publikálják, a Védő és a Kihívó már most fontos bejelentést tett a 37. America’s Cuppal kapcsolatban. A Royal New Zealand Yacht Squadron (RNZYS), az Emirates Team New Zealand (ETNZ), a Royal Yacht Squadron Ltd. (RYSL) és az INEOS Team UK közös közleménye megerősíti, hogy még legalább két sorozat

Lehet még jelentkezni Zamárdiban a hétvégi Balatonkör kerékpáros túrára
Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Balatonkör elnevezésű tókerülő eseményt, melynek során két nap alatt akár 282 kilométert is lehet biciklizni. A résztvevőkre reggel friss levegő, de nappal nyárias meleg vár. A 28 fokot is elérheti a hőmérséklet. A szervezők idén egy új, 140 km-es távot is kijelöltek.
Ősszel is számos kulturális program várja a Balatonnál
None
Csodaszarvas Családi Nap
None
Reklám