Vitorlázás

Vasárnaptól újra fizetni kell a parkolásért Siófokon

Vasárnap óta a szezonális parkolókban is fizetni kell Siófokon a hét összes napján, minden órában és a pótdíj is jelentősen emelkedik – írja a város honlapja. A dél-balatoni városban az idegenforgalmi szezonban, május 15. és szeptember 15. között hétfőtől vasárnapig: 0:00-24:00 óráig kell parkolódíjat fizetni az éves és a szezonális üzemeltetésű parkolókban egyaránt. Parkolóbérlet vásárlás: Az E-bérlet […]

Nemzetközi programmal jön az idei Bondoró Fesztivál Kapolcson

Nemzetközi line-uppal jelentkezik a kapolcsi illetőségű Bondoró Fesztivál. Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény június 10-étől 12-éig tart majd. Az utcaszínház műfaját népszerűsítő fesztivál ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal, karneváli hangulattal, vásári portékákkal várja a látogatókat – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a Bondoró Porond valódi multinacionális színtérré […]

Új híd épül a Dunán

Megkapta az építési engedélyt hazánkban az első kerékpáros Duna-híd Dunabogdány és Kisoroszi között. Már tavaly májusban megkezdődtek a környezetvédelmi egyeztetések, amelyek alapján a kisoroszi oldalon a Hajós utcánál haladó nyomvonalat, a dunabogdányi oldalon a vízmű területének felhasználásával kialakított hídfőbe csatlakozó nyomvonalat választották a tervezők. A beruházás során egy 21 kilométeres EuroVelo 6 kerékpárút is készül

420-as világbajnokság Alsóörsön
A Balaton vizén, közelebbről Alsóörsön mérik össze tudásukat augusztus 5-13. között a világ legjobb vitorlázói a 420-as osztályban
Reklám
"Ilyen időben jó vitorlázni" - A Team Kaáli nyerte a Balatoni Évadnyitó 878 co. Nagydíjat
A járvány előtti, 2019-es évadnyitónál is nagyobb mezőny jött össze az idei Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjra, amely szombaton 12-kor rajtolt el.
Hivatalosan is megkezdődött az idei vitorlásszezon
2022. május 14-én ünnepélyes keretek között nyitották meg az idei vitorlásszezont Balatonfüreden.
Egy hét a Paradicsomban – Antigua Sailing Week 2022

Két év szünet után az 53. Antigua Sailing Week maga volt a megtestesült tökéletesség. Egész héten fújt a passzát, a nemzetközi flotta élvezetes versenyeket futott a vitorlás paradicsomban. Az április 30. és május 6. között rendezett versenyre a világ minden részéből érkező vitorlázók általánosnak mondható reakciója beszédes: „jövőre visszatérünk”! Kijelentésük fő oka pedig csak részben

Berobbant a nyár a Balatonnál
Megtelt a Balaton partja az első igazi nyári hétvégén, ezt láttuk a tónál.
Gyereknap az Amfiban 2022 Alsóörs

2022. május 29-én 10.30-kor kezdődik a gyermeknap Alsóörsön, az Amfiban.

Városi gyereknap 2022 Balatonboglár

2022. május 27-én a balatonboglári Platán téren rendezik meg a városi gyermeknapot.

Hidrogénhajtás, nulla szennyezés, 50 csomós csúcssebességgel

Egy tankolással 330 kilométeres hatótávolság 28-30 csomós utazósebességen Bő egy...

Az elegancia versenye Füreden
Frank Sinatra világslágerei tökéletesen illeszkedtek a Concours d’Elegance kivételes eleganciájához, ahol ötven különleges autót csodálhaott meg a közönség.
Július 23-án százkilencvenhetedszer rendezik meg az Anna-bált Balatonfüreden

Idén a Gyógy téren egy 150 férőhelyes üvegsátrat állítanak fel, így hazánk egyik legrégebbi társadalmi eseményén mintegy hatszáz bálozó vehet részt.

Reklám
Szörpöt, süteményt, lekvárt és fagylaltot is készíthetünk levendulából
A levendula hamarosan virágzik, az egyre népszerűbb gyógynövényt sokoldalúan felhasználhatjuk a konyhában az ételek, italok készítésénél is.
Cirkáljunk tovább!
Folytatjuk utunkat napkelet felé. Vajon mit tartogat számunkra ez a mesés vidék? Történtek változások? Fejlesztettek, bővítettek, építettek, jobbá tettek valamit? Mi várja – mivel szembesülhetnek – a túrázók, ha erre támad úri kedvük csatangolni? Derítsük hát fel!
Meghalt Molnár Albin
Olimpikon vitorlázónk, egykori szövetségi kapitányunk 87 éves volt.
Kvíz: A balatoni időjárás különlegességei
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!
Magyar Tavak Fesztiválja 2022 Tihany

Idén először a Balatonnál, a Tihanyi-félszigeten is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválját, amely gálakoncerttel veszi kezdetét.

Emelkednek az árak, de így is gyorsan telnek a táborok
Egyre több táborszervező kénytelen megemelni a táborok árait a megnövekedett költségeik miatt, így a vakáció programok díjai is eltérhetnek akár két hét múlva is a mostanitól. A már lefoglalt táborok árait tartják a táboroztatók a szülőknek, anyagi oka is van annak, hogy miért érdemes mielőbb foglalni.
Sok helyen drágulnak a strandbelépők is

Múlt héten már volt, hogy 30 fok fölé is kúszott a hőmérő higanyszála és rohamosan közeledik a strandszezon is. Ennek okán a penzcentrum.hu kicsit utánajárt a balatoni strandbelépők alakulásának. A járványhelyzet miatt az utóbbi két évben nem emeltek árakat a fürdőhelyek, az infláció miatt viszont idén néhol akár 25%-os drágulás is várható. Igaz, hogy még […]

Még nem késő elkezdeni dolgozni a nyári álomalakon!

A nyári álomalak vagy a sokunk által rettegett “beach body” kifejezés nem kell, hogy negatívan érintsen bárkit. (Promóció) A nyár sokak számára egyet jelent a kikapcsolódással, a felhőtlen kalandokkal, a könnyed, vízparti pihenéssel vagy éppen az aktív sportokkal. Azonban mindannyian tudjuk, hogy amikor nem érezzük igazán jól magunkat a bőrünkben, máshogy éljük át ezeket a

Újra BORTRIATLON Badacsonyban

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében és a borvidék borászainak aktív közreműködésével, a pandémia okozta kényszerszünet után, idén ismét megrendezésre kerül a már hagyományossá vált BORTRIATLON. A rendezvénysorozat keretén belül az év folyamán három különböző hétvégén, három tematikus bortúrával, változatos programokkal, ajánlatokkal, pecsétgyűjtő boros játékkal, számtalan meglepetéssel, ételkülönlegességekkel és jobbnál-jobb badacsonyi borokkal várják a látogatókat. […]

Reklám
Szörföst mentettek a Balatonból
Az északi parton került bajba az a szörfös, akit a vízirendőrök segítettek partra.
Megkezdődött a SailGP 2022-23-as szezon

Nyugaton a helyzet változatlan - Tom Slingsby és az ausztrál csapat ott folytatja, ahol a második szezon végén abbahagyta. Az élen

Itt a strandszezon, egyre melegebb a Balaton
Jót tett a víz hőmérsékletének az elmúlt napok nyári időjárása.
Szenzációs teljesítmény a PalmaVela regattán

A Wally Cento Galateia hat futamból hatot nyerve diadalmaskodott az IRC-IMA Maxi osztályban a mallorcai PalmaVela nagyhajós szezonnyitón. Tíz kategóriában száz hajó nevezett a nagy hagyományokkal büszkélkedő versenyre, túra- és pályafutamokon ütve el a rendelkezésre álló időt. A hét Maxiból álló flottában (ahol négy hajó is 100 lábas vagy annál nagyobb volt) a Galateia elképesztő

Bajba jutott szörföst mentettek ki a Balatonból: a vízirendőröknek köszönheti az életét
A vízirendőrök 2022. május 14-én 11 óra 50 perckor a Balatonfüredi előtti vízterületen, a szárazföldtől több száz méterre észleltek egy szörföst, aki segítséget kért. A rendőrök a helyszínre siettek, ahol a férfi elmondta, hogy a felerősödött szél és a hullámzás miatt - elsőfokú viharjelzés volt érvényben - nem tudott volna partot érni. A 47 éves budapesti lakost kimentették a vízből, majd a partra vitték. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón, vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon!
Megnyílt a Vizek háza a Balatonnál
Az élménypark a tó vízgyűjtő területén, a Siófok-Töreki természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában található.
Legénybúcsú // Szigliget Várudvar
None
Zorán // Szigliget Várudvar
None
Jövőre, veled itt // Szigliget Várudvar
None
Kimentettek egy szörföst a Balatonból
Önerőből már nem tudott volna partot érni.
Régi idők szezonnyitásai a Balatonnál
A Balatonnál a XIX. század elejétől megkezdődött a vendégek megjelenése, így egyre inkább fontossá vált a szezonkezdet és annak szokásai, hagyományai. Érdekes története volt az elmúlt idők szezonkezdő eseményeinek, ezt követjük végig jelen írásunkban.
Bajba jutott szörföst mentettek ki a Balatonból
Egy 47 éves budapesti szörföst kellett kimenteni a vízből május 14-én 11 óra 50 perckor Balatonfürednél - írja a police.hu.
Egy fess pesti este // Szigliget Várudvar
None
Budapest Bár // Szigliget Várudvar
None
Hogyan értsük félre a nőket?
None
Tekerj a sereggel! – körbebringázzák a Balatont
Két nap alatt kerülik meg a Balatont a hétvégén a Tekerj a sereggel! elnevezésű honvédségi programhoz kapcsolódó katonák és civilek.
Újabb baleset az autópályán
Most a Balaton felé történt baleset az M7-es autópályán, torlódás alakult ki, vezessetek óvatosan!
20 éves a Tihanyi Hajós Egylet - Interjú Rutai Andi ügyvezetővel
Kalandos a hely története: a rendszerváltás előtt itt a főképpen csirketenyésztéssel foglalkozó Alagi Állami Gazdaság melléküzemága volt.
Ilyen időben jó vitorlázni! - A Team Kaáli nyerte a Balatoni Évadnyitó 878 CO. Nagydíjat
A járvány előtti, 2019-es évadnyitónál is nagyobb mezőny jött össze az idei Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjra, amely szombaton 12-kor rajtolt el. A versenyzőknek a Balatonfüred-Alsóörs-Tihany-Balatonfüred távot kellett megtenniük.
Hivatalosan is megkezdődött az idei vitorlásszezon
2022. május 14-én ünnepélyes keretek között nyitották meg az idei vitorlásszezont Balatonfüreden. Az ünnepségen a hagyományokhoz híven megkoszorúzták a Balatont, a 126 éves Kishamis fedélzetéről. Az Évadnyitó 878 C.O. Nagydíj 224 hajós mezőnye délben rajtolt el, a regattán elsőként a Virág Flóra kormányozta Team Kaáli futott be, a leggyorsabb egytestű hajót a NR 1-t a versenyen Király Zsolt kormányozta a célba.
Az év első versenyével megkezdődött a balatoni vitorlásszezon - galéria
None
Több mint 200 vitorlás indult a balatonfüredi évadnyitón
A Balaton megkoszorúzásával és az évadnyitó vitorlásverseny rajtjával szombaton megnyitották Balatonfüreden a vitorlásszezont.
Egy szerelem története
None
A miniszter félrelép
None
Reklám