Vitorlázás

Éliás Gyula Jr.: A Badacsony-hegy és a cápa
Éliás Gyula Jr. hangja és személyisége magával ragadóan átjön a színpadon. Aki volt már a koncertjén, az érezhette az igazi bulihangulat és az igényes zene összeolvadását.
Kihívásokkal teli szörfbajnokság a Balatonon
A sebességi magyar bajnokság a várakozásoknak és az előrejelzéseknek megfelelően komoly szelet és hullámokat hozott Balatonaligára. A versenyen 40-50 versenyző jelent meg, de nem mindenki merte vállalni az igen komoly körülményeket, hiszen helyenként 30 csomós ráfújás és egy méternél magasabb hullámok nehezítették a versenyzők dolgát. Előkerültek a védőfelszerelések is, volt, aki bukósisakban, volt, aki gerincvédőben
Mikkmakkmukk

ügyvalahogy, de nem biztos  

Egyre kevesebb a vizes terület
Világszerte riasztó mértékben csökken a fajokban különösen gazdag vizes területek kiterjedése. 1970 és 2015 között a vizes területek 35 százaléka tűnt el a klímaváltozás, a környezetszennyezés, valamint a tengerparti és folyótorkolati régiókban zajló városépítkezések miatt. A The Global Wetland Outlook című jelentés szerzőinek becslése szerint a vizes területek kiterjedése világszerte 12,1 millió négyzetkilométer. Ennek 32
Reklám
Nyitott Balaton – Meghívókat küldtek az űrbe
34.000 méter magasba repítették azt a balatoni festményt, amelynek segítségével az őszi balatoni rendezvényekre szeretnék felhívni a figyelmet.
Karácsonyi ajándéknak sem utolsó egy téli sétarepülés
Hirdetés - A sétarepülés iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. Az a tendencia, miszerint a tárgyiasult ajándékok helyett az élmény jellegű meglepetések mind inkább kedveltek, s ebben természetesen elérhető áruk is szerepet játszik.
20th Les Voiles de St. Tropez - Ahol a klasszikusok és a modern yachtok találkoznak
20th Les Voiles de St. Tropez - Ahol a klasszikusok és a modern yachtok találkoznak
29er edzőt keres a válogatott
29er edzőt keres a válogatott
Keveseb mint egy hónap és rajtol az 50. Rolex Middle Sea Race
Keveseb mint egy hónap és rajtol az 50. Rolex Middle Sea Race
Bezár a Déli pályaudvar
Karbantartás miatt nem indulnak és érkeznek vonatok ide.
A Team Nika nyerte a 2018 évi RC44 VB – t
A Team Nika nyerte a 2018 évi RC44 VB – t
Szüreti vigasságok svájci szőlőteraszokon és a Balatonnál - Ide utazzon októberben!
Kézről kézre járó kancsók, feldíszített traktorok, nótaszóval kísért felvonulások és szüreti bálok, majd pirkadatig tartó örömünnep a szőlőtőkék körül. A legjobb szüreti programokat gyűjtöttük össze a Balatontól egészen a lavaux-i szőlőültetvényekig, ahol az utazó szüretelőket élelemért és szállásért cserében várják egy kis munkára. Szerintünk októberben erre a két helyre utazzanak!
Felkerültek a 29er és Optimist Országos Bajnokság eredményei
Felkerültek a 29er és Optimist Országos Bajnokság eredményei
Reklám
Folkboat Ob: A Mormota diadala
A Folkboat osztály bajnoka idén a Mormota, amelyet Szamódy Olaf Zsolt kormányzott. A Dragon osztály flottabajnokságaként számon tartott Johan Anker Kupát a Tenke Péter vezette 7Arts nyerte.
Balatoni KÖRtúra – második nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a most is ezer színben pompázó Balatont, és felkeresnek jó pár olyan vendéglátóhelyet, mely felesküdött az egész éves nyitvatartás mellett. Nem titkoljuk: csupa-csupa Balatoni KÖR tagról van szó. Itt a második nap beszámolója.
Egyre népszerűbbek a bor webáruházak – már a Balatonon is
Hirdetés - A webáruházak – eladói és vásárlói szemmel nézve is – egy nagyon gazdaságos megoldás jelentenek. Egy megbízhatóan működő webshop előnyeit össze sem lehet hasonlítani a hagyományos áruházakéval.
2000 után is a Déli Part - Jön a Pempő Kupa
2000 után is a Déli Part - Jön a Pempő Kupa
Varga Lajos a Balatonkerülő körülményeiről és a rekordidőről

A 2018. évi Szóló Balatonkerülő rekorder győztese sok érdekességet mesél és egy mindenkinek hasznos fázás elleni trükköt is elárul.

Mormota a Folkboat bajnok
Nehéz körülmények között sikeres verseny Balatonfenyvesen
Szóló Balatonkerülő Nagydíj győztese rekord idővel – Varga Lajos – Nelson Flottalízing
Szóló Balatonkerülő Nagydíj győztese rekord idővel – Varga Lajos – Nelson Flottalízing
Országos Étterem Hét akció a Balatonon is!
Három extra fogás pár ezer forintért! 2018. október 8. és 14. között bárki megkóstolhatja a TOP éttermek kínálatát, ráadásul az idén bővül azoknak a balatoni szolgáltatóknak a köre, akiknél ínyenc kategóriában 3.300 forintért, prémium kategóriában 4.900 forintért fogyaszthatunk el egy háromfogásos ebédet vagy vacsorát.
Októbertől őszi menetrend a hajókon és kompon
Október 1. és október 23. között már csak hétvégenként és ünnepnapokon, a késő őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajójáratok. A komp rövidebb ideig, de továbbra is 40 percenként jár.
Reklám
Zoltán Erika: Összejárunk az Irigy Hónaljmiriggyel
A magyar Madonna, az első klasszikus popdívánk, aki több évtizede a hazai könnyűzenei élet megkerülhetetlen alakja. Karrierje a Balatonon kezdődött, amikor részt vett az 1986-os Interpop fesztiválon.
Balatonaligán ért véget a szörfbajnokság
A hétvégén zárult a FA magyar szörfbajnokság pályaverseny-sorozata Balatonaligán. A szervezők elég komoly kihívás elé néztek, mivel az előrejelzések alapján akár 40 csomós szél is lehetett volna szombat délelőtt. Szerencsére a komoly szél 10 óra körül mérséklődött, így ideális körülmények között lehetett lebonyolítani a tervezett futamokat. A junior osztályban hatalmas csata volt Morvai Bálint és
Késő őszi üzemmódra váltottak a kompok
A mai naptól életbe lép a késő őszi menetrend, amely szerint a balatoni hajók és kompok október 23-ig közlekednek majd. Október 1. és 23. között hétvégén és ünnepnapokon késő őszi menetrend szerint közlekednek a hajójáratok. Az októberi hétvégéken öt kikötőből indulnak menetrendi hajók, valamint négyből továbbra is közlekednek sétahajójáratok a Balatonon. Menetrendi hajójáratok a Fonyód–Badacsony
A Suzuki bemutatta új hajómotorjait
A Suzuki Motor Corporation bemutatta legújabb, DF175A és DF150A nagy teljesítményű külmotorjait az idei Genovai Hajókiállításon. Az új modellek jobb hajózási élményt és még kedvezőbb üzemanyag-hatékonyságot biztosítanak. A DF175A és a DF150A hajómotorok főbb jellemzői a 2867 köbcentis, négyütemű, soros négyhengeres motorhoz alkalmazott fejlett technológiák – beleértve a nagy kompresszióarányt, a Suzuki Lean Burn üzemanyagkeverék-képzési
Kiemelt rendőri ellenőrzés
Hat hónapon át tart az autósok fokozott ellenőrzése bizonyos megyékben. Mutatjuk, hogy hol.
Norvég csellósok ingyenes koncertje
Fiatal norvég csellósok adnak koncertet a keszthelyi Festetics-kastély Tükörtermében október 2-án.
Suzuki multifunkciós marine műszeregység
Felkerültek a hétvégi UNITEF Kupa eredményei
Felkerültek a hétvégi UNITEF Kupa eredményei
Győzelemre programozva
Jeney Máté és De Jonghe Arthur hatodikak lettek az idei 29er nyílt Európa-bajnokságon. 20 nemzet 137 hajójából állt a mezőny. Az alig több mint egy éve ebben a hajóosztályban vitorlázó fiatalok az elvárásokat messze túlteljesítve versenyeztek a Helsinki előtti, meglehetősen trükkös vízterületen.
Nemzetközi díjat kapott a Balaton Sound
Jelentős nemzetközi díjat nyert el Európa legmenőbb vízparti fesztiválja. A Balaton Sound szervezői Hollandia vezető fesztivál-weboldala, a Festileaks.com - nemzetközi fesztiválokat értékelő - versenyében a “Legjobb Logisztika” díját érdemelték ki.
Késő őszi menetrend a balatoni hajó és kompokjáratokon

2018. október 1. és október 23. között már csak hétvégenként és ünnepnapokon, a késő őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajójáratok.

Balatoni KÖRtúra – első nap
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a most is ezer színben pompázó Balatont, és felkeresnek jó pár olyan vendéglátóhelyet, mely felesküdött az egész éves nyitvatartás mellett. Nem titkoljuk: csupa-csupa Balatoni KÖR tagról van szó. Itt az első nap beszámolója.
Sümegen piknikezett a Balatoni kör
Sümegen gyűltek össze a Baltoni kör tagjai, hogy szeptember végén gasztropiknikkel köszöntsék a vendégeket.
Októbertől késő őszi menetrend lét életbe a balatoni hajókon és kompon
Október 1. és október 23. között már csak hétvégenként és ünnepnapokon, a késő őszi menetrend szerint közlekednek a balatoni hajójáratok. A komp rövidebb ideig, de továbbra is 40 percenként jár ? tájékoztatott a Balatoni Hajózási Zrt..
Balatoni Kör 13. rész: Cukrászok, akik beleszerettek a Balatonba
Szilágyi Lajos és felesége három évvel ezelőtt nyitotta meg cukrászdáját a siófoki szállodasoron. A Villa Grétának hamar híre ment, a kézműves családi műhelyben ugyanis különleges finomságok születnek. Egyre több a visszajáró vendég, és sokan a régió más helyeiről is átrándulnak Siófokra, csak hogy megkóstolhassák Szilágyi család süteményeit, fagylaltjait.
Balatoni KÖRtúra – gyertek velünk!
Új és izgalmas kalandra vállalkozik a Kóstolom Csapata: 8 nap alatt körbetekerik a most is ezer színben pompázó Balatont, és felkeresnek jó pár olyan vendéglátóhelyet, mely felesküdött az egész éves nyitvatartás mellett. Nem titkoljuk: csupa-csupa Balatoni KÖR tagról van szó.
Mentőmellény nélkül esett a vízbe a vitorlásról
A hajón senkin nem volt mellény az erős szélben, a férfinak nagy szerencséje volt.
Varga Lajos nyerte a Fa Nándor által alapított Egyszemélyes Balatonkerülőt

A 2018-as Balatonkerülő viadalon idén 19-en startoltak a csopaki Kereked Klubból szombat reggel 10-kor.

Traffipaxok a Balaton körül vasárnap
Útfelújítások lassítják a forgalmat, de a traffipaxok így is figyelik a gyorshajtókat. Mutatjuk, hol mérnek vasárnap a Balaton környékén.
40th Regatta Royal Cannes – megint csak a klasszikusok
40th Regatta Royal Cannes – megint csak a klasszikusok
A Suzuki bemutatta új DF175A és DF150A hajómotorjait a Genovai Hajókiállításon
A Suzuki bemutatta új DF175A és DF150A hajómotorjait a Genovai Hajókiállításon
Fahajók a Balatonon: a tó legendás ékkövei
A magyar vitorlássport és a Balaton ékköveinek nevezte Cittel Lajos hajóépítő, vitorlázó a fahajókat. Elmondása szerint a régi, legendás vitorlások felújítása miatt építette fel műhelyét.
Elrajtolt a Folkboat Országos Bajnokság
Elrajtolt a Folkboat Országos Bajnokság
29er és Optimist Magyar Bajnokság - Minden a tervek szerint
29er és Optimist Magyar Bajnokság - Minden a tervek szerint
Reklám