Vitorlázás

Csökkenteni kell a Balaton vízszintjét
Attól tartanak, hogy a víz elönti a part menti utakat.
Katamaránok is versenyeznek Földváron
Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a 53. Mihálkovics Kupa – Internorm Nagydíj regatta mintegy 150 résztvevőjét.
Sörbemutatókkal és nyílt kapukkal várnak ma a kisüzemi sörfőzdék

25 magyar kisüzemi sörfőzde fogott össze, hogy június 5-én, a Nyitott Főzdék Napján egyszerre mutatkozzon be az érdeklődőknek. Pannonhalmán apátsági sörökkel, Budapesten többek között szakértői előadásokkal és fickósör kóstolóval, Ózdon „vak” sörteszttel várják a vendégeket a Nyitott Főzdék Napján.  Budapesten és tíz megyében huszonöt sörfőzde csatlakozott idén a Nyitott Főzdék Napja kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy […]

A legszebb balatoni házak
Tájba illő, megfelel az építészeti előírásoknak és persze használói igényeinek. E hármas követelménynek nem egyszerű egyszerre megfelelni, ám nem lehetetlen. Ezt bizonyítja az a sok szép ház is, melyek díjat érdemeltek ki az Év Balatoni Háza pályázaton.
Reklám
2021-es balatoni strandbelépő árak

Listát készítettünk a Balaton északi és déli partjának fizetős és ingyenes strandjairól, a 2021 évi strandbelépőkről és a nyitási időpontokról.

Balatoni INGYENES szabadstrandok listája 2021-ben

Ha szeretnél kellemes környezetben csobbanni a Balaton vizébe, és ingyenes strandot keresnél, mi megmutatjuk, hogy hol találsz szabadstrandot a Balatonnál.

Hírességek állnak a hajók útjába

Nyílt levélben szólították fel az olasz kormányt Velence védelmére, miután kiderült, hogy hatalmas üdülőhajók akarnak elhaladni a Szent Márk tér közelében. A petíciót 21 híresség, köztük Mick Jagger és Tilda Swinton is aláírta. A Velencei Örökség Alapítvány nyílt levelének szerzői a város védelmének törvényi szabályozását kérik a kormánytól. A turisták kezdenek visszatérni a városba, a

Ma ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot

Június 5-én ünnepeljük a környezetvédelmi világnapot, aminek célja mi más is lehetne, minthogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés következményeire. Egy kis gondolatébresztővel szeretnénk kérni Titeket, hogy óvjuk együtt környezetünket és ezzel együtt a Balatont is! Gondoltad volna például, hogy minden harmadik másodpercben egy futballpályányi területet irtanak ki az őserdőkből, évente pedig egy Görögország nagyságú területet […]

Nem kell védettségi igazolvány a balatoni strandokon!
Itt a nyár, kezdődik a szabadságok ideje, lassan a jó idő is megérkezik. Sorra nyitnak a balatoni strandok, több helyen új attrakciók várják a vendégeket! Gyere velünk az északi partra, mutatjuk a fejlesztéseket!
Megtörtént a Balaton körüli kikötők újraminősítése
A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. május hónapban elvégezte a Balaton körüli Vitorláskikötők újraminősítését a Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben. Az adatok kiértékelése után szembetűnő, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően több Marina legalább egy szinttel magasabb kategóriába került. A felmérésben hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala és a természetvédelem.
Steering The Course: Nagy siker, komoly érdeklődés és aktivitás
Eredményes és előremutató volt a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által életre hívott Steering The Course női vitorlás hét, amely eseményhez a Magyar Vitorlás Szövetség is csatlakozott és a klubok bevonásával igyekezett felhívni a figyelmet a női vitorlázók fontos szerepére, valamint ösztönözni a lányokat, nőket, hogy próbálják ki ezt a csodálatos sportágat.
Allianz Regatta Medemblik: Vadnai Benjamin futamot nyert
Olimpikon Laser versenyzőnk négy futam után, remek vitorlázással, az összetett verseny harmadik helyén áll a nagyon erős, 31 nemzet 61 vitorlázóját felvonultató mezőnyben. Öccse, Vadnai Jonatán pillanatnyilag tizenharmadik.
Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj
Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a regatta mintegy 150 résztvevőjét Balatonföldvár központtal.
Reklám
Beszámoló az Olasz 29er bajnokság Római fordulójáról
Az utazásunk vasárnap a kötelező Pcr teszttel kezdődött.
Szombaton rajtol a Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj
Az előrejelzések alapján kellemes vitorlázóidő, nem túl erős szél és sok napsütés várja a regatta mintegy 150 résztvevőjét Balatonföldvár központtal.
Megtörtént a Balaton körüli kikötők újraminősítése
A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. május hónapban elvégezte a Balaton körüli Vitorláskikötők újraminősítését a Kék Csillag Kikötőminősítési rendszerben.
A Szalay napon megidézik Balatonlelle történelmi múltját
Kosztümös felvonulás, vadételek főzőversenye, valamint a Szalay család életének bemutatása a művelődési házban. A többi között ezekkel a programokkal várják szombaton az érdeklődőket Balatonlellén, az első alkalommal megrendezett Szalay napon.
Gorsiumban elkészül a római kori hajó

A végéhez közeledik a korhű, késő római kori hajó építése a Gorsium Régészeti Parkban. Az utolsó nagyobb munkálatokat június 5-én, szombaton nyilvános esemény keretében kísérhetik figyelemmel az érdeklődők. A különleges építkezés tavaly júniusban kezdődött el Gorsiumban. Egy eredeti méretű, római korabeli hajó készül az egykori kikötő közelében felállított sátor alatt. A kezdeményezés végén a látogatók

Lázár Tesók // frissTerasz - Kultkikötő
None
Anima Sound System – Live Act // frissTerasz - Kultkikötő
None
Balatonvilágoson lesz a Strand Fesztivál
Kisebb helyszínen, de tovább.
Food Truck Show
None
Reklám
Szerelmi bájitallal kezdődik a Művészetek Völgye
Több mint 1800 programmal várják Kapolcsra a fesztiválozókat, idén először is opera is lesz a völgyben.
Keszthelyi Sörfesztivál
None
Múzeumok Éjszakája 2021 Balatonfüred

2021. június 26-án színes programkínálat várja az érdeklődőket Balatonfüred több helyszínén is a Múzeumok éjszakáján.

Strand Fesztivál helyett 10 Nap Strand vár ránk Balatonvilágoson
Új helyszínen vár ránk a száznál is több zenekar és DJ, de a fergeteges fesztiválhangulat így is garantált!
Balatonvilágosra költözik a Strand Fesztivál, idei új nevén a 10 NAP STRAND

A fesztivál, melynek pontos ideje augusztus 18-22. és 25-29., kisebb lesz, hosszabb és a megszokottnál is kedvesebb.

10 NAP STRAND - Balatonvilágos - augusztus 25-29.
None
Ezt nem hiszed el! A Balatonnál is merényletet tervezett a kecskeméti terrorista!
Döbbentes! A 21 éves muszlim nevet is felvevő terrorista egy nagyteljesítményű járművel hajtott volna a nyaralók, kirándulók közé a Balatonnál!
10 NAP STRAND - Balatonvilágos - augusztus 18-22.
None
A Kis-Balaton Látogatóközpont lett az Év Balatoni Középülete, mutatjuk a többi nyertest

Keszthelyen rendezték meg 2021. június 4-én az Év Balatoni Háza 2020. megmérettetés ünnepélyes díjkiosztóját.

Chill'n'Cheers - Plázs Siófok, Music Terrace
None
NECC PARTY - Plázs Siófok - Aréna
None
Szigligeten robban a gasztrobomba!
Ha erre a nyárra világkörüli gasztrotúrát terveztél, elég lesz Szigligetig utaznod. Az aprócska, észak-balatoni településen sorra nyílnak a vendéglátóhelyek, színes, izgalmas ízek várnak rád.
Újraminősítették a balatoni kikötőket
None
Világkupa verseny – Vadnai Benjamin futamgyőzelemmel a 3. helyen

Olimpikon lasereseink egyre jobban szerepelnek Hollandiában, Medemblikben a Hempel Világkupa sorozat aktuális versenyén.

BAHART REGATTA – Balatonboglár
None
BAHART REGATTA – Balatonszemes
None
BAHART REGATTA – Balatonföldvár
None
Mihálkovics Kupa - Internorm Nagydíj 2021
None
Versmondó vasúti megállók a Balatonnál? Igen!
Magyar költők verseit hallgathatod kiváló művészek előadásában, míg a vonatra vagy a buszra vársz a Balatonnál!
Retro-hétvégék a Balaton északi partján: újra közlekedik a Nohab

Június 5-6-án és 12-13-án retró vonatok közlekednek a Balaton északi partján Balatonfüredre.

Újraminősítették a balatoni kikötőket a Kék Csillag rendszerben

A felmérésben háromcsillagos szintet nyolc marina ért el, hat kikötő kétcsillagos, kilenc pedig egycsillagos minősítést kapott.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Benedek-hegy, Veszprém

Veszprém minden pórusát átjárja a történelem. A királynék ezer éves városa a legenda szerint hét szent dombra épült. Az egyikük pedig éppen a vár tövében húzódik emblematikus kőkeresztjével és a mai napig egyértelmű kedvence a turistáknak és a veszprémieknek egyaránt, legyen szó egy tavaszi sörözésről, egy meghitt randevúról vagy akár csak egy kis munka utáni […]

Szalay nap Balatonlellén
None
Vasúti múltidézés: Nohabbal Balatonfüredre
Szeretnéd újra átélni a 70-es évek gőzmozdony vontatású balatoni vonatainak hangulatát? Kipróbálnád a 80-as évek meghatározó lehúzható ablakos, faburkolatú, fülkés kocsijait? Vagy megnéznéd, milyen is volt egy InterCity vonat a 90-es évek elején?
Reklám