Vitorlázás

Svert Kupa versenyek versenykiírása és versenyutasításai
Hírt adtunk már arról, hogy idén új versenyként jön a Svert Kupa - Ifjúsági túraverseny a IV Svert Kupa - DELL túraverseny és a II. Svert Kupa - NaturZitrone pályaverseny és a Svert Kupa - MVSZ Jolle 25 ranglistaverseny mellett. Hiszen mint ismeretes 2018. augusztus 10.-12.- közt egy és kéttestű svertes hajók vitorlás hajók versenyeinek hétvégéje lesz Zamárdiban.
Repülő Hollandi VB ezüst

Az elmúlt hetek egyik kérdése volt, hogy Litkey Farkas megszerzi-e a 14. Kékszalag győzelmét vagy esetleg a Majthényi Szabolcs-Domokos András páros beéri a 13. Repülő Hollandi VB arannyal. Egyik sem jött össze, vagyis maradt a 12:13 Farky javára 😀 De azért idézzük fel az utolsó napját a Repülő Hollandi Világbajnokságnak Majthényi Szabolcs tollából:   Medemblik, […]

Izgalmas kiadvány készült a Balatonról
Színes, kreatív és vicces Séllei Nóra szokványosnak semmiképp sem nevezhető, saját rajzokat tartalmazó útikönyve. A könyvem története tulajdonképpen egy nyári szezont foglal magában, amely szülővárosomnál, Siófoknál, a Pünkösdi Szezonnyitó Ünnepségen kezdődik, majd az augusztus 20-i tűzijátékon fejeződik be. Ez idő alatt bemutatom azokat a nyári eseményeket, programokat, városokat, amelyeket évről évre meglátogatunk a családommal, mint
Hivatalosan ma veszi kezdetét az összevont Világbajnokság Aarhus - ban
Hat osztályban lesz magyar induló
Reklám
Minimálisra csökkent a szomáliai kalóztámadások száma

Sajtóhírek szerint a szomáliai partoknál regisztrált kalóztámadások száma a 2011-es 176-os csúccsal szemben tavaly mindössze hét, idén eddig pedig egy volt.

Kíváncsi, ki volt a Kékszalag veteránja? Itt kiderül!
Dr. Kozma László vette át a legidősebb versenyzőnek járó díjat a 50. Jubileumi Kékszalag díjkiosztóján. A budapesti sebész Nemecsek nevű hajóján küzdötte végig csapatával a 155 kilométeres tókerülést.
Tankok között merülhetnek a búvárok
Tíz kiöregedett harckocsit és páncélozott járművet süllyesztettek a Földközi-tenger mélyére Libanonban, hogy ily módon hozzanak létre búvárparadicsomot a térségben és új élőhelyeket alakítsanak ki a tengeri élőlények számára. A Szidóni tengerpart barátai nevű helyi környezetvédelmi csoport kezdeményezte a víz alatti park létrehozását, és megnyerte hozzá a libanoni hadsereget, amely a katonai járműveket biztosította a projekthez.
Szavazzon az év szállására!
Kezdetét vette az idei Év Szállása verseny, amelyben a legjobb szálláshelyek mellett keresik az Év Turisztikai Települését, valamint a Turizmus Szakma Példaképét. Július 19. és október 30. között zajlik az Év Szállása verseny, amelyen közel 10 ezer belföldi szálláshely közül dől el a nyertes cím. Az idén nemcsak a Szallas.hu oldalon regisztrált szálláshelyek, hanem a
Eszméletlen külföldi nőt mentettek ki a Balatonból
A nőt mentőhajóval vitték át Balatonlelléről a füredi szívkórházba.
Ingyen naptej jár a gyerekeknek a szárszói strandon
Az első UV-mentes strand a Balaton partján a szárszói strand. Itt a gyerekek ingyenes naptejeket is kapnak a belépőjegy mellé, legalábbis ezen a héten.
Megkezdődött az Asso Európa Kupa
A füredi assós Európa Kupán a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso kezdett a legjobban.
Kiről szól a Kékszalag?
Évről évre felmerül, hogy a Kékszalagon méltatlanul hátérbe kerül a mezőn második fele, sőt, az első 10 hajó után szinte mindenki. Kicsit tegyük ezt rendbe.
A Bodensee Yacht Club fiataljai nyerték az első Youth Sailing Champions League döntőjét
A Bodensee Yacht Club fiataljai nyerték az első Youth Sailing Champions League döntőjét
Reklám
Kereked Finn Kupa
A Kereked vitorlás klub hagyomány teremtő szándékkel FINN osztály részére versenyt rendezett július 28-29-én.
Még néhány remek kép az 50. Kékszalagról
Íme még néhány remek kép az 50. Kékszalagról - Kollmann András jóvoltából.
Ezek a legszebb szabadstrandok a Tisza partján
A Tisza partja számtalan lehetőséget kínál, ahová pár száz forintért betérhetünk. Vannak egészen különleges strandok, mint a tiszalöki kalandparkhoz tartozó fürdő, de ha takarékoskodunk, kiváló szabadstrandokat találunk a környéken. Ezek a strandok többnyire szépen rendben tartott, felügyelt partszakaszok. Szinte mindenütt találni öltözőt, mosdót, sőt a legtöbb helyen kiépített büfé és bérelhető strandeszközök is várnak. Tiszakécskei
Így védenék meg a Nagy-korallzátonyt
A világ legnagyobb koralltelepe feletti felhőtakaró megnövelésével és „kifényesítésével” óvnák meg a pusztító fehéredéstől az ausztrál Nagy-korallzátonyt. Felhőképződéskor a lehűlő levegő hőmérséklete harmatpont alá süllyed, és a feleslegessé váló vízgőz kicsapódik. A kicsapódás a légkörben lebegő, szabad szemmel nem látható szilárd anyagok – például vulkáni hamu, por, sókristályok – felületén indul meg. A szárazföld felett
Véget ért a rekordok és a kitartás Kékszalagja

Rekordokat döntött az 50. Kékszalag Erste Nagydíj: 681 hajó nevezett és 545-en értek célba, hasonlóra korábban nem volt példa. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, megelőzve két magyar hajót, a PreVitalt és az Opel Fifty-Fiftyt. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) szerint a mostani verseny jó alapokat ad a vitorlázás, a […]

A könnyűszeles tánc
Wendy Tuck az első nő, aki földkerülő versenyt nyert
Az ausztrál Wendy Tuck és csapata nyerte a The Clipper Round the World Race nevű vitorlásversenyt, ezzel ő lett az első nő, aki földkerülő viadalt tudott nyerni. Az 1996-ban az első szóló földkerülő hajós, Sir Robin Knox-Johnston által életre hívott The Clipper Round the World Race különlegessége, hogy csak a hajók kormányosai profi vitorlázók, az
Egy hajó őreire támadt a jegesmedve Norvégiában, lelőtték

Az őr feladata az volt, hogy a Hapag-Lloyd Cruises társaság MS Bremen nevű óceánjárójának partra szállt vendégei biztonságán őrködjön.

Összefoglaló az 50. Kékszalagról
Rekordokat döntött az 50. Kékszalag Erste Nagydíj: 681 hajó nevezett és 545-en értek célba, hasonlóra korábban nem volt példa. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, megelőzve két magyar hajót, a PreVitalt és az Opel Fifty-Fiftyt. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) szerint a mostani verseny jó alapokat ad a vitorlázás, a
Reklám
Cukiságbonbon: vitorlázó cicák
Ha már elég volt a Kékszalagból, a versenyekből és a melegből, akkor itt egy igazi ciukuság-bonbon a likebalaton.hu jóvoltából: vitorlázó cicák.
Kékszalag: kitartás, rekordok

Több csúcsot is megdöntött a csütörtök reggeltől szombat reggelig tartó Kékszalag. 

Holnaptól itt az esély az olimpiai kvótaszerzésre!
Kulcsfontosságú verseny vár a legjobb magyar vitorlázókra, hiszen a dániai Aarhusban rendezett világbajnokságon akár máris olimpiai kvótát is szerezhetnek a magyar vitorlázás legjobbjai.
Wendy Tuck az első női kormányos aki földkerülő vitorlásversenyt nyert

Több ezren köszöntötték Liverpoolban a csapatot, ahova több mint egy év vitorlázás után futott be a Sanya Serenity Coast fedélzetén.

Kékszalag: így zajlott a díjkiosztó
Szombaton véget ért a Kékszalag, amelyre rekordszámú hajó indult és ért célba. A balatonfüredi ünnepélyes díjkiosztó zárta a juibleumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjat. A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő, és a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A versenyt az a hajó nyeri, amelyik a Balatont leggyorsabban vitorlázza körbe. A verseny neve az idők
Világbajnoki ezüstérmes a Majthényi Szabolcs - Domokos András páros
Világbajnoki ezüstérmes a Majthényi Szabolcs - Domokos András páros
Hajóbemutató: Beneteau 46.1 Bestseller-jelölt
Ősszel kerülnek tulajdonosaikhoz az Oceanis 46.1-es első példányai – éppen a sorozat harmincadik évfordulóján. A még csak terveken megcsodálható újdonság a kategória bestsellerje lehet hatalmas térkínálatával és sportos adottságaival.
Balatoni INGYENES szabadstrandok 2018-ban

Ha szeretnél kellemes környezetben csobbanni a Balaton vizébe, és ingyenes strandot keresnél, mi megmutatjuk, hogy hol találsz szabadstrandot a Balatonnál.

Véget ért a rekordok és a kitartás Kékszalagja
Rekordokat döntött az 50. Kékszalag Erste Nagydíj: 681 hajó nevezett és 545-en értek célba, hasonlóra korábban nem volt példa. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, megelőzve két magyar hajót, a PreVitalt és az Opel Fifty-Fiftyt. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) szerint a mostani verseny jó alapokat ad a vitorlázás, a vitorlásturizmus és a balatoni idegenforgalom további fejlődéséhez.
Óriási vihar csapott le utolsó éjszaka a Kékszalag mezőnyére
Szerda óta minden nap rendhagyó tudósítással jelentkeztünk, egyedülálló módon három rendkívül karakteres hajó és legénysége küzdelmét mutattuk be testközelből, egyenesen a fedélzetről. Napi, sőt óránkénti kapcsolatban voltunk a versenyzőkkel Európa leghosszabb tókerülő versenyén.
80% – vastaps a vitorlázóknak
Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 681 hajó nevezett, ami rekordot jelent a verseny történetében. Közülük 541 hajó futott be a balatonfüredi célba, ami 79 százalékos befutási arányt jelent. Azaz 10-ből 8 hajó végigment a több mint 150 kilométeres távon. A mostani befutási arány jobb, mint a 2008 óta megrendezett Kékszalagok 75 százalékos mutatója. Most, hogy az utolsó hajó,
Legfontosabb számok a Kékszalagról

A svájci Safram nyerte az ötvenedik Kékszalagot. 

Először nyert nő földkerülő vitorlásversenyt
Az ausztrál Wendy Tuck és csapata nyerte a The Clipper Race nevű vitorlásversenyt, ezzel ő lett az első nő, aki földkerülő viadalt tudott nyerni.
Vitorlázók segítettek az autizmussal élőknek Két szalaggal a Kékszalagon
Vitorlázók segítettek az autizmussal élőknek Két szalaggal a Kékszalagon
Felevenítjük a rajtot - videó

Így nézett ki a Kékszalag rajtja. Jó szórakozást!

Az aszfaltról a vizekre – idén az Alsóörs Marinában kezdődött a bemelegítés a Forma 1 pilótái számára
Az aszfaltról a vizekre – idén az Alsóörs Marinában kezdődött a bemelegítés a Forma 1 pilótái számára
Az autizmussal élőkért is vitorláztak
Nem csak magukért és a sikerért indultak az 50. Kékszalag Erste Nagydíj vitorlázói, akik egy második kék szalag megvásárlásával a 10 autista lakóotthont támogató, és az otthonokban művészetterápiás foglalkozásokat tartó Autistic Art Alapítványt támogatták. A jótékonysági szalagok segítségével 1,4 millió forint gyűlt össze.
Kékszalag eredmények
A jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 682 nevezés érkezett, ami rekord a verseny 1934 óta íródó történetében. A svájci Safram futott át elsőként a balatonfüredi célvonalon, másodikként a PreVital, harmadikként pedig az Opel Fifty-Fifty. A befutók listája folyamatosan frissül, a hivatalos végeredményt később publikálja a Magyar Vitorlás Szövetség. Rekordszámú nevezővel indult el csütörtökön reggel 9-kor a
Segítettek a vitorlázók

Rendhagyó megoldással segítették az autizmussal élőket az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon az indulók.

80% - vastaps a vitorlázóknak

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 681 hajó nevezett, ami rekordot jelent a verseny történetében. Közülük 541 hajó futott be a balatonfüredi célba, ami 79 százalékos befutási arányt jelent. Azaz 10-ből 8 hajó végigment a több mint 150 kilométeres távon. 

Befutott a füredi célba a Végrehajtó - nincs több versenyző a vízen

Szombat reggel nem sokkal 8 óra előtt futott be a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj egyetlen, még versenyben lévő hajója, a Végrehajtó.

Nagymama töltött paprikája és az óriási túrógombóc
Üdítő házi konyha a Balaton-felvidéken. Nyitás után két évvel újra kipróbáltuk a Zománcot.
Folyamatosan frissülő Kékszalag eredmények
Folyamatosan frissülő Kékszalag eredmények
FD VB Medemblik - harmadik nap
Harmadik nap – 3 futam
Reklám