Vitorlázás

Kellemes tavaszi sétára csábít a Kis-Balaton
Ha valóban hallani akarod a csendet, a víz csobogását vagy a madarak rikoltozását, gyere velünk egy virtuális sétára!
Felborult egy 24 milliárdos jacht

A szaúdi herceg hajója egy Athén melletti dokkban várt javításra, amikor 45 fokkal eldőlt, és nagy része a víz alá került. A 70 méteres Nourah of Riyad, Turki bin-Mohammed bin-Fahd Al Szaud herceg luxushajója éppen javításra lett kiemelve egy athéni dokkban, amikor a vízbe zuhant, és a majdnem 45 fokos dőlés miatt jelentős része víz

A vágy nem öregszik
Ivan Menchell Sírpiknik című komédiáját Szilágyi Tibor rendezésében próbálta a Veszprémi Petőfi Színház. A Kossuth-díjas színművész hosszú évek óta jelen van a veszprémi társulatban, kötődik a városhoz és balatonkenesei nyaralójában szintén sok időt tölt.
Időjárás a Balatonon – Március 13-15.
Szombaton gyakran erősen felhős lesz az ég, délnyugaton lehetnek borult tájak is. Esetleg előfordulhat zápor. Reggel 1, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet. Eleinte az ÉNy-i, majd az ÉK-i szél élénkül meg. Gyenge hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. Vasárnap, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján ÉK felől kiderül az ég, sok napsütés ígérkezik. Csapadék nem lesz. Napközben gyengül […]
Reklám
Fújjon a szél, égessen a nap, élvezd a Balatont! - vallja Rápolthy Edit
A ma már Balatonfüreden élő, hajós rendezvényeket is szervező hölgy kifejezetten a vízen érzi jól magát, amikor a szelek szárnyán és hullámok hátán száguldozhat.
A Clipper földkerülő verseny is leállt

Bár a koronavírus járvány kitörése után a szervezők több ponton módosították az amatőr vitorlázók többszakaszos földkerülő versenyét, most mégsincs tovább. Meg kellett szakítani a versenyt.

Down-szindróma világnapja – Jótékonysági kampányt indít a Folly Arborétum
Idén is jótékonysági akciót indít a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat a Down-szindróma világnapja alkalmából. Március 21–28. között, online vagy a helyszínen értékesített Boróka 2018-as fehérborok teljes bevételét felajánlják a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ részére. A Folly szívügyének érzi az alapítvány támogatását, mivel Dr. Folly Réka tulajdonos is egy Down-szindrómás kisfiú nagynénje. Folly Judit […]
Újabb felhívás: maradjunk a gépkocsiban a balatoni kompokon!
A járványügyi kockázat csökkentésének érdekében a Balatoni Hajózási Zrt. kéri, hogy a kompot igénybe vevő utasok utazásuk alatt lehetőség szerint ne szálljanak ki gépjárműveikből. Egyúttal kérik, hogy a jegyek kiváltásakor éljenek a bankkártyás fizetés lehetőségével, a készpénzhasználat mellőzése érdekében.
Ellenőrzött útvonalon haladnak az M7-esen a kamionok
A teherszállítás nem állt le, és ideiglenesen humanitárius folyosó is nyílt a Magyarországon át hazautazóknak. A tranzitútvonal egyik kijelölt üzemanyagtöltő-állomása pedig balatonlellénél van. Mutatjuk, mit érdemes tudni, mennyiben érinti a kamionforgalom a helyieket.
Siófoki vállalkozó ajánlotta fel szállodáját a külföldről hazatérő magyaroknak
Várhatóan körülbelül 40-45 fő ingyenes, egyidejű elhelyezése lesz megoldható Siófokon, Tóth Gergely hotel tulajdonos nagylelkű és példaértékű felajánlásának köszönhetően, a hotel szobáinak műszaki felkészítését követően a 14 napos elkülönítés idejére. A siófoki vállalkozó nyilvános posztját az alábbiakban olvashatjátok: “Tisztelt Siófokiak! Kedves Barátaim! Kollégáimért és lakókörnyezetemért felelős vállalkozóként kötelességemnek érzem, hogy lehetőségeimhez mérten csatlakozzam a kialakult […]
Elhalasztja képzéseit az MVSZ

A vírusveszélyre való tekintettel a Magyar Sport Házában határozatlan ideig nem engedélyezett semmilyen tárgyalás, konferencia, oktatás vagy előadás. Ennek megfelelően egyelőre elmarad, illetve halasztódik a március 4-én meghirdetett versenyadminisztrátor és eredményszámító alapképzés. Az új időpontról vagy alternatív megoldásról a Magyar Vitorlás Szövetség tájékoztatni fog mindenkit – írta a hunsail.hu. (képeink illusztrációk)

Ingyenessé tették a parkolást Siófokon
Lengyel Róbert siofóki polgármester tájékoztatóján közölte: keddtől a város összes fizető parkolójában felfüggeszti a díjfizetési kötelezettséget. Akik tehetik, a tömegközlekedési eszközök helyett válasszanak más közlekedési lehetőségeket az elkövetkezendő időszakban, ezzel is csökkentve a tömeges együtt utazás okozta kockázatokat – tette hozzá.
Mackó úr és gyermekkrimi - balatoni meseirodalom
Kedvünkre válogathatunk gyermekeinknek, ugyanis a balatoni gyermek- és ifjúsági irodalomnak nagy múltra visszatekintő hagyománya van. Ezt vesszük most végig írásunkban, egy-egy idézettel tarkítva irodalmi összegzésünket.
Reklám
A Hévízi-tófürdő is bezár
2020. március 18-tól a Hévízi Tófürdő bezár - adta hírül az intézet a közösségi oldalán.
Zárt kapuk mögött a Magyar Nemzeti Cirkusz, mától a Facebookon keresztül szórakoztatnak
Sokan ismerik a nyaranta Balatonlellén állomásozó Magyar Nemzeti Cirkuszt, akik produkcióikkal hosszú évek óta nyújtanak színvonalas kikapcsolódást a nagyközönség számára. Most a koronavírus-járvány miatt ők sem léphetnek fel, de március 17-én, 19 órától a Facebookon szeretnének minden este valamilyen produkcióval szórakoztatni bennünket.
Március 18-án bezár a Hévízi Tófürdő

A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház által működtetett Hévíz Tófürdő centrum 2020. március 18-tól felfüggeszti nyitvatartását.

Rengeteg szeméttől tisztították meg Balatonalmádit
Az elmúlt hétvégén Balatonalmádiban összefogtak a Hon­ismereti és Városszépítő Kör tagjai, baráti társaságok, lelkes önkéntesek és családok, és több mázsa szeméttől tisztították meg a várost. Építési hulladék, autógumi, tévé, injekcióstű, és sok zsáknyi ruha került elő a bokrok aljáról. A szervezők azért ezt a kora tavaszi időpontot választották, mert a fák, bokrok kizöldülése előtt könnyebben előkerül a szemét.
Elképesztő összefogás Siófokon! Karanténnak ajánlja fel szállodáját a vállalkozó
A külföldről hazaérkező siófoki vendéglátósokon szeretne segíteni Tóth Gergely, a CE Napfény Hotel üzemeltetője. Pár napon belül 40-45 szobát készít fel műszakilag arra, hogy a szálloda betölthesse a karantén funkciót.
Kis híján végzetessé vált a vitorlásverseny

Az idén tizedszer rendezték meg a Superyacht Challenge Antigua (SYCA) regattát, amelynek új időpontja majdnem végzetessé vált a benevezett csapatok számára. Tizenkilenc vitorlás, négyszáz versenyző – ezek az arányok érzékeltetik talán a legjobban, hogyan is fest egy ilyen verseny. Hirdetnek győztest abszolútban és az egyes kategóriákban, ezeken felül pedig átadnak egy olyan díjat, ami mindennél

Tapolca, melyet egykor a Balaton hullámai nyaldostak

Évezredekkel ezelőtt víz borította a Tapolcai-medencét, Badacsony és Ederics között messzi északra nyomult a Balaton, s a hullámai Tapolcánál törtek meg.

Tovább szépül Hévíz
A város fejlesztésének részeként fákat ültetnek, növényesítenek több helyszínen is.
A Sió-zsilip még zárva, de a Balaton vízszintje nagyon magas
135 centiméteres vízállást mértek a hétvégén Balatonfűzfőn, Balatonmáriafürdőn pedig 133 centiméterest. Márciusban a Balaton maximális üzemi vízszintje hivatalosan viszont mindössze 115 centiméter. A körülmények ellenére a Sió-zsilip egyelőre még zárva van. A vizugy.hu adataiból az is kiderül, hogy már hatodik napja, hogy az esőzések hatására elérte a 123 centimétert a tó átlagos vízállása – a […]
Reklám
Mallorcán ragadt a magyar olimpikon

Spanyolországban készül tovább az olimpiára a Finndingi hajóosztályban világbajnok Berecz Zsombor, aki a koronavírus-járvány miatt meghozott kényszerintézkedések nyomán kint maradt Mallorcán, ahol a napokban töröltek egy versenyt. Olimpikonunk az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy szinte mindenki elhagyta a helyszínt, ő azonban az edzőpartnerével, azzal a horvát vitorlázóval, akivel együtt készül, ott maradt. „Megpróbáltunk higgadtak maradni

Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV
Teljes fertőtlenítést vezet be a MÁV a vasúti és HÉV-szerelvényeken a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként. A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, úgynevezett záró fertőtlenítést fognak végezni a szerelvényeken, amely baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent, és amely után minden kórokozó elpusztul a járműveken. Hétfőtől a legnagyobb forgalmú – vagyis elsősorban a budapesti elővárosi közlekedésben érintett […]
Az északi kutatóhajót sem kíméli a járvány

A koronavírus miatt bevezetett norvég utazási korlátozások ellehetetlenítették az északi sarkvidéken befagyott kutatóhajónak, a Polarsternnek való ellátmányszállítást. Áprilisban viszont meg kéne érkeznie a kutatók következő váltásának, ám el akarják kerülni, hogy fertőzött ember jusson a hajóra. A Polarstern október óta be van fagyva az északi-sarki jégpáncélba, és azóta sodródva 156 kilométerre megközelítette a sarkpontot. A

Csendesebb üzemmódra kapcsol a Balaton nyugati része is
Bezárnak a múzeumok, a mozik, a Tourinform irodák a Balaton nyugati-medencéjében is. Olvasd el, mi változik Hévízen, Keszthelyen, Zalakaroson és Gyenesdiáson a következő napokban!
Támadják a karanténban lévő siófoki lányokat
Harmadik napja van karanténban Siófokon Csősz Dominika és Vörös Fanni. Naplójuk szerint a körülményekhez képest jól vannak, ám sokan támadják őket, sőt olyan is akadt, aki kihívta rájuk a rendőröket. A támadások ellenére továbbra is összefogásra kérik az embereket.
A lábukkal szavaztak, úgy döntöttek, Somogyban jó igazán enni, inni, pihenni
Ismét rekordot döntött a turizmus tavaly Somogyban. A KSH statisztikai adataival nem minden településvezető ért egyet, mondván a helyi nyilvántartás egészen mást mutat.
Egyre többen mondják le a szállodai foglalást Zalakaroson
Némileg visszaesett a zalai szállodák vendégforgalma a koronavírus- fertőzés miatt bejelentett veszélyhelyzet óta. A hotelekben ugyanakkor megtesznek mindent annak érdekében, hogy a fertőzést távol tartsák.
Bezárt a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ
Az országban lévő veszélyhelyzetre való tekintettel a Galerius Fürdő is határozatlan ideig bezárta kapuit.
Zárva tart a koronavírus járványügyi helyzet miatt a Festetics-kastély

A Helikon Kastély 2020. március 17-től határozatlan ideig zárva tart.

Hóvirágok és medvehagyma lepi el a Bakonyt
A meglehetősen enyhe tél után, a tavasz könnyedén érkezett meg a bakonyi erdőkbe.
Hévízen korlátozottan a tóban lehet fürdeni, a beltéri medencéket lezárták

A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház által működtetett Fedett Fürdő terápiás centrum 2020. március 16-tól nem működteti beltéri medencéit.

Hévízen korlátozottan a tóban lehet fürdeni, a beltéri medencéket lezárták

A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház által működtetett Fedett Fürdő terápiás centrum 2020. március 16-tól nem működteti beltéri medencéit.

Orbán Viktor: Az éttermek, kávézók, üzletek 15 óráig maradhatnak nyitva keddtől, kivéve az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák
Hétfő éjféltől a rendezvényeket általánosan betiltják, sporteseményeket zárt kapuk mögött lehet legfeljebb megtartani.
Tátrai Band koncert Balatonbogláron
None
Végszó – vígjáték Balatonbogláron
None
Átmenetileg nem látogatható a Veszprémi Állatkert
Március 15-én a Veszprémi Állatkert közösségi oldalán tájékoztatta vendégeit, hogy a kialakult játványügyi helyzetre való tekintettel átmenetileg bezár.
V. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó és Kiállítás
None
Bodza Napok Balatonfenyvesen
None
Szentgáli-kőlik barlang, Szentgál

A Bakony–Balaton Geopark területén nyíló Szentgáli-kőlik fokozottan védett barlang, jelenleg ismert járatainak hossza 420 méter, mélysége 42 méter.

Felfüggeszti hajóútjait a patinás vállalat

A Carnival Corporation bejelentette, hogy a Costa Cruises brand alatt futó összes tengeri hajóutat felfüggesztik. Az intézkedés egyelőre április 3-ig szól. A genovai székhelyű Costa elsősorban a Földközi-tengeren van jelen, a flottáját 14 tengerjáró alkotja. A hajók már korábban sem futhattak ki az olaszországi kikötőkből a határok lezárása miatt. Ugyancsak a Carnival Corporation leányvállalata a

Hévízen csak a tóban lehet fürdeni, a beltéri medencéket lezárták

A Hévízgyógyfürdő Szent András Reumakórház által működtetett Fedett Fürdő terápiás centrum 2020. március 16-tól nem működteti beltéri medencéit.

Kivárnak a balatoni vendéglátósok
Az egész évben nyitva tartó tóparti éttermek, bisztrók, borozók, cukrászdák többsége a hétvégén is várta a vendégeket, a szezonális üzletek tulajdonosai viszont még fontolgatják, hogy mikor nyissanak ki.
Tihany közforgalmú kikötője lett az Év Balatoni Középülete

Átadták az Év Balatoni Háza 2019 díjakat

Gondban vannak a fürdőlátogatók

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetre tekintettel március 15-től a szervezet valamennyi fürdő- és gyógyászati egységét határozatlan ideig zárva tartja. A fürdők bezárása alatt a komplex fürdőgyógyászati szolgáltatásokat is szüneteltetik. A vendégek a megszakított gyógykezeléseket az újranyitást követően vehetik ismét igénybe, a fürdőbérleteket pedig automatikusan meghosszabbítják. Budapest Gyógyfürdői és

Reklám