Vitorlázás

Révfülöp felújított stranddal várja majd a nyaralókat
A tavalyi évben a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztő pályázatának 53,5 millió forintos támogatása segítségével valósult meg Rév­fülöp két strandján a fejlesztés.
Nincs nagyon hideg, csak kevés réteg ruha ? 5 szuper balatoni téli túra
Bár lassan vége a 2020-21-es tél leghidegebb időszakának, a járvány miatt egyelőre úgysem tudunk sok mindent csinálni, ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy felkapunk jó pár réteg ruhát és elindulunk a természetbe. A Balaton ideális és gyönyörű helyszíneket kínál egy-egy hosszabb vagy rövidebb bakancsos talpaláshoz, jutalmul pedig sokszor olyan panorámát kapunk, hogy leesik az állunk és a völgyig gurul. Most öt ilyen helyet mutatunk.
Buborékok, buckák, függöny - jégből
Továbbra is a csikorgató hidegről szólnak a napok a Balaton partján.
A Vízimentők videójából kiderül, miért veszélyes a Balaton jegére menni
None
Reklám
A legendák övezte több ezer éves szikla Zamárdiban, a Szamárkő

Misztikum övezi a Kiserdő dombhajlatai között megbúvó sziklát, melyet nem kinézete, hanem a hozzá kapcsolódó legenda miatt neveznek Szamárkőnek.

A tihanyi levendula atyja, Bittera Gyula
A tihanyi levendula története a két háború közti időszakban kezdődött, amikor Bittera Gyula gyógynövénynemesítő vegyészmérnök elindította sikeres kezdeményezését. Bittera Gyula életéről, szellemi hagyatékáról, a tihanyi levendula titkáról Kovács Emőke beszélgetett Bittera Miklóssal, Bittera Gyula unokaöccsével.
Tovább váratnak magukra Balatonfüred kulturális programjai

Amíg a járványügyi korlátozások érvényben vannak továbbra is zárva tartanak a füredi kulturális intézmények, a városi programok pedig csak online bonyolíthatóak le. Az általános rendezvénytilalom miatt Balatonfüreden sem rendeznek meg egyetlen programot sem, így több városi hagyományos esemény is elmarad. Egyelőre bizonytalan, hogy a szigorítások mennyi ideig maradnak életben, és mikor lehet újra programokat szervezni, […]

Ritka jelenség: hóesés Dalmáciában

Február 13-ára – ahogy azt a meteorológiai szolgálat előre jelezte – nulla fok alá csökkent a hőmérséklet a dalmát tengerparton és megérkezett a csapadék. A havazás Splitet valamint Brač, Hvar, Vis, Lastovo és Šolta szigetét érintette. Ezeken a részeken szombat délelőtt -1° Celsius-t mértek, ami ráadásul -8°-nak érződött. Az erős szél miatt az autópálya egy

Ellenzik a civilek Balatonföldvár új strandkikötőjét

Az önkormányzat ugyan támogatja az új kikötő építését, a helyiek között azonban nem aratott osztatlan sikert az ötlet. A hatóság januári határozata szerint a Balatonföldvár Nyugati strandjára tervezett kikötőnek nem lesz jelentős környezeti hatása. A beruházásra már 900 millió forint állami támogatást nyertek magánberuházók. Az új kikötő tervének megvalósítását támogatja az önkormányzat vezetése, de mint […]

Így lett fenyőerdő a déli parton

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Balatonvilágos és Siófok közötti, hosszasan elnyúló fenyves már-már a déli part jelképének számít. A 10 km-es facsoport viszont nem természetes eredetű. Különös történetének a Telex nézett utána. „A csöndes Aliga szemérmesen huzódik meg az őspart akácai alatt, pár perc mulva Világos uj villái kacagnak az utasokra, a rezgő nyárfák közül. […]

Rakonczay Gábor szerint gyakran elfelejtjük, mennyivel jobb az életünk, mint másoknak - INTERJÚ
Rakonczay Gábor gyerekkorában nem volt boldog? Mi hozta el a teljes szabadságot? Mit szeret az ultrafutásban? Hogyan állítja párhuzamba a világjárványt a déli sarki emlékeivel? Higgadt, élménydús, megdöbbentő és elgondolkodtató beszélgetés.
A jövő Laseres Olimpikonjait segítené – egy hetes edzőtábort hirdet Érdi Mári
Javában készül a 2021-re halasztott tokiói olimpiára Érdi Mári, ugyanakkor a vitorlázó már az ötkarikás játékok utáni időszakra is koncentrál.
70 éves Richter József artistaművész - a cirkusz a Balatonnál is otthon van
70 éves Richter József Kossuth- és Jászai Mari-díjas artistaművész. Fia, ifjabb Richter József is évek óta hazajár a Balatonhoz: Balatonlellén minden évben nagy látványosság az elefántok fürdőzése, s a család is nagyon szereti a Balatont.
Reklám
Beleszólt a járvány az Amerika Kupába

A járvány miatt két nap után félbeszakadt a brit Ineos Team UK és az olasz Luna Rossa csatája a 36. Amerika Kupában a döntőért, ahol a győztesre a címvédő Emirates Team New Zealand vár. A selejtezőnek tekinthető Prada Cup hét győzelemig tartó fináléjában a Luna Rossa 4-0-ra vezet a Sir Ben Ainslie vezette britek ellen.

Izgalmas online programokkal vár a Balaton Színház
Most, amikor kultúrával és művészettel személyesen nem találkozhat a közönség, a virtuális világba hívja az érdeklődőket a Goldmark Károly Művelődési Központ és a Balaton Színház.
Jégbe esett embereket mentettek a Balatonnál
A befagyott tavon nem elég biztonságos a jég vastagsága.
Mindenki ezt nézi a neten! Beszakadt egy ember a siófoki kikötő jegén
Bejárta az internetet az a felvétel, amelyet azóta már rengetegen megosztottak a közösségi oldalakon. Vasárnap felvették, amint egy fiatalember nyakig beszakad a Balatonba a siófoki kikötő jegén. Sőt! A segítségére siető hölgy alatt is szétnyílnak a jégtáblák, és ő is csuromvizes lett. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője szerint nem biztonságos a Balaton jege.
2024-re halasztják a 113 éves Veszprémi Petőfi Színház épületének felújítását

A Medgyaszay István tervei alapján épült, majd később átalakított épület a tervező eredeti elképzelései szerint épül újjá 2024-re.

Regényes balatoni családtörténet
A Korbuly-család tagjai beírták magukat a magyar ipartörténet nagykönyvébe. A kiváló mérnökök, műszaki szakemberek kulcsszerepet töltöttek be hazánk gazdasági életében. A család a két háború közti időszakban Balatonföldváron gyönyörű villát vásárolt magának, melyről számos diakép fennmaradt. A balatoni emlékekről, a régmúlt idők nyarairól Korbuly Andreával, a családi hagyaték őrzőjével beszélgetett Kovács Emőke.
Asszonyfarsang és maszkázás - különös szokások a Balaton környékén
Fánk, maskara, dínom-dánom. A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszak a mulatozásról és az ínycsiklandó élvezetekről szól. A koronavírus járvány miatt azonban némileg „felborul” e jeles hagyomány megszokott rendje...
Szeretnél egy sinka kutyát? Ne vegyél otthonra
A sinka csak pásztoroknak való. És maradjon is meg a pásztoroknak! Erre szeretné felhívni a figyelmet Országh Béla, a balatonszentgyörgyi Csillagvár vezetője, aki maga is állattartó. Néhány éve ismerte meg ezt a kutyafajtát, de mint mondja, nem volt tisztában vele, hogy milyen kemény fába vágta a fejszéjét, amikor sinkát vett juhai mellé.
Új ívóhelyeket létesítenek a Balatonban

Nyolc ponton, többnyire Tihany és Zamárdi közelében hoznak létre a Balatonban újabb mesterséges ívóhelyeket – közölte Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) horgászati ágazatvezetője. A fejlesztés mintegy 492 millió forintba kerül majd, melynek felét európai uniós támogatásból finanszírozzák. . Ismertetése szerint a projekt célja, hogy javítsa az őshonos balatoni halfajok, főként a legértékesebb […]

Reklám
Egyedülálló módszerrel kutatják a vízbe eső növényi részek sorsát

Napjainkban az élővizek minőségromlásának megállítása és visszafordítása érdekében egyre gyakrabban fordul a szakértők figyelme a vízi és mocsári növények lebomlásának vízminőségre gyakorolt hatásai felé. Ezt a területet kutatják a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusának munkatársai is, akik a vízbe hulló növényi részek lebomlásával kapcsolatban értek el előremutató eredményeket a nemzetközi szinten használt […]

Ezt nem hiszed el! Liktáriommal trágyázták a fánkot
Nem hittünk a szemünknek, amikor a keszthelyi Festetics-kastély egyik könyvritkaságában ezt olvastuk: A kisütött fánkokat trágyázd meg! Kiderítettük, mit is jelent ez!
A farsang és a szépségápolás lesz a héten főszerepben

A szokásos mozgásformák mellett farsangi és szépségápolással kapcsolatos programok is színesítik az aktuális heti felhozatalt. A Balaton.hu ajánlja: Február 20. – Farsangi Autós Felvonulás- KISHEGY & Online Jelmezversenyv Február 15-20. – 2. Online Beauty Fesztivál Február 15. (Hétfő)Biztonsági Sáv – online előadás – Február 15-20.Itt a farsang, áll a bál – a Kolompos együttes koncertje […]

Melyek a legnépszerűbb Facebook hirdetési típusok?
Hirdetés - Ma már senki nem kérdőjelezi meg az online reklám erejét. A marketing-ügyileg jól megtámogatott cégek bizonyítottan több látogatót vonzanak be, akik nagy valószínűséggel avanzsálnak majd vásárlóvá is. A mai modern világban pedig hol másutt is reklámozhatnánk a cégünket, mint a különféle népszerű webes felületeken.
Exkluzív kutyabarát wellness szállások Magyarországon
Hirdetés - Az állattartási szokások az utóbbi időben rengeteg változáson estek át. Jó hír ez a felelősségteljes gazdiknak, hiszen így jóval több lehetőség nyílik a számukra a kis kedvenceikkel való minőségi idő eltöltésére.
Csodás jégszobrok, melyek meseszerűvé varázsolták a megfagyott Balatont
Nem volt kérdés, hogy nekivágunk a Balaton déli partjának, mert a hidegbetörés, a jeges szél korbácsolta hullámok olyan képet alkottak, amelyek vászonra kívánkoztak. Egy feledhetetlen téli délelőtt története Fonyódtól Balatonberényig.
Fotók a befagyott, gyönyörű téli Balatonról
None
Magyarország 2020: a belföld lett az új külföld

Tavaly a főszezon legnagyobb nyertesei az egyéb és magánszálláshelyek voltak, a belföld lett az új külföld. A magyar lakosság utazási hajlandóságából az derül ki, hogy a járvány hatására az utazási szokásokban jelentős változás következett be 2020-ban. A korlátozások feloldásával a nyári időszakban robbanásszerűen indult be a belföldi turizmus. Míg a nyár kezdeti időszakában a kutatásban

Elképesztő! Többezer jégturista lepte el Siófokot
Annyian voltak vasárnap Siófokon, mint egy nyári hétvégén. A Balaton-parti utcákon és parkolókban nem lehetett megállni autóval, mindenki a csodálatos jeges képződményekre volt kíváncsi, ezért próbált lejutni a Balatonhoz. Közlekedési dugó az utcákon, szirénázó rendőrök a parton. Mutatjuk, hogy milyen volt ez a különleges hétvége.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a nyitásra készül
Számtalan programmal és újítással várnak bennünket tavasztól a Balaton természetvédelmi területein!
Csak így szabad a Balaton jegére menni, különben életveszélyes
Még csak a partszéleken, öblökben megjelent jege vékony, nem biztonságos jelenleg.
Kirándulj, sétálj, mozogj a tó körül - segítenek az appok!
Számos változást és újítást hozhat 2021 a különböző mozgásformák és a testedzés-hatékonyság mérése terén.
Bajban a brit csapat a Prada Cup döntőjében

Az olaszok 4-0-ra vezetnek a hét győzelemig tartó versenyben és nagyon magabiztosnak mutatkoznak

Hévíz, Zalakaros és Siófok a legnépszerűbb fürdővárosok között
Hévíz és Zalakaros megőrizte vezető szerepét a magyar turizmusban, de Siófok is nagyon népszerű.
Keszthelyen már korcsolyáznak a Balaton-parton, mutatjuk a fotókat

Dübörögnek az éjszakai mínuszok, a korizás kedvelői visszafogottan várják, hogy végre jégpáncél borítsa a Balatont.

Futópad és mínusz 13 kg, ilyen egyszerű - Karantén után bikinitest nyárra?#5
A TikTokról ered az új fitneszőrület, melyet te is teljesíthetsz. Le a zsírpárnákkal, és dolgozz meg a formás popsiért!
Ne dobálj köveket a Balaton jegére!
Helyenként néhány centis jég borítja a Balatont, de ez a vastagság nem alkalmas a sportolásra! Ne kődobálással teszteljétek, mekkora súlyt bír el a jég!
Beindultak a nyári szállásfoglalások

Tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, ötödük már foglalt is – derül ki a Szállás.hu legfrissebb felméréséből.     A portál MTI-nek küldött szerdai közleménye szerint a válaszadók kétharmada csak belföldi úti célban gondolkodik, míg harmaduk hazai és külföldi üdülést egyaránt tervez. Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerűek lesznek, és sokan látogatnak […]

Furcsa üzemanyag hajthatja a szemétszedő hajót

Az óceánok védelmén és megtisztításán ügyködő SeaCleaners szervezet bemutatta egy olyan szemétszedő hajó koncepcióját, amelyik az általa begyűjtött műanyagot használná üzemanyagként. Yvan Bourgnon óceáni kalandor és csapata olyan hajót tervezett, amely állításuk szerint képes begyűjteni a vízben lebegő műanyagot, hogy aztán azt üzemanyaggá alakítsa saját maga számára. Bourgnon évtizedeket töltött óceáni versenyvitorlázással, és egyre sűrűbben

Közel 80 százaléka belföldi volt a tavaly megszálló vendégeknek

A magyarországi szálláshelyeken tavaly az összesített adatok alapján 8 millió vendég 22,7 millió vendégéjszakát töltött el az egy évvel korábbi 43 millió vendégéjszakával szemben; a vendégek 79 százaléka belföldi volt – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) riportjában kedden. Az MTÜ jelentéséből kiderül: a belföldi vendégek száma 2020-ban az előző évi 73 százalékát, a külföldi […]

A Balatonnál a járvány alatt is romantikázhatunk
Hol legyünk együtt a járvány idején a szerelmünkkel? Merre kiránduljunk, sétáljunk? Mutatjuk az Észak-Balaton legszívhezszólóbb helyszíneit!
Nem túl szép, ám olcsó és életmentő ruhadarab - te viseled?
A téli hideggel is dacolva sokan sétálnak, bringáznak, futnak a tó körül. A korai sötétedés azonban plusz veszélyt rejt. Az autóvezetők csak az utolsó pillanatban veszik észre az egyébként is sötét ruhába öltözött gyalogosokat, bringásokat.
Prada Cup döntő – Élő közvetítés – 2. nap

A brit csapat igyekszik valamit kitalálni, amivel győzhetnének az olaszok ellen, mert az első nap rosszul alakult a számukra

Luna Rossa – Britannia: 2 – 0

A Prada Cup döntőjénelk első versenynapján az olasz csapat magabiztosan nyerte a futamokat

Reklám