Vitorlázás

Vérbe fagyva találtak rá a tízéves kisfiúra a keszthelyi gyerekkönyvtár épületében
Nem is sejtettük eddig, milyen sötét titkot rejt a keszthelyi Kossuth utca 2. alatt levő épület, ahol ma többek között a gyerekkönyvtár is működik. 1894-ben egy borzalmas baleset híre sokkolta a helyieket!
Osztálybeszámolók 2020: Összevont Cirkáló
Az Összevont Cirkáló osztály 2020-as szezonja – hasonlóan a többi osztályhoz – később indult a szokásosnál. Ráadásul az osztályban jelentős számban képviseltetik magukat a Covid szempontjából kiemelten veszélyeztett korcsoportba tartozó versenyzők. Első versenye az Osztálynak 2020-ban a Tramontana-Sennebogen Kupa volt, majd másnap követte volna a Hamisszalag, de azon a versenyen a szél volt az úr, így a csapat – féltve a gyönyörű fa hajókat - nem indult.
Várnyitásra és a belföld újraindítására készül Szigliget
Húsvétkor nyitnák meg a szigligeti vár hatalmas kapuit, és ha a járványhelyzet megengedi, nyáron újra tartanának kézműves vásárokat, harci játékokat, koncerteket a Balaton leglátogatottabb hadtörténeti műemlékének udvarán, illetve a vár tövében.
Alsógatyában szakadt a jégbe a korcsolyázó férfi

Az a hidegfront, ami rövid időre Magyarországon is befagyasztotta a kisebb tavakat, korcsolyázhatóvá tette az amszterdami csatornák egy részét. Sokan éltek a ritka lehetőséggel, néhányan közülük igen látványos eredménnyel. Hangulatjelentés több holland városból. Hágában még biztonsági bemutatót is tartott két szakember (a videón 0:39-től): Közösségi mentés Amszterdamban (közben 0:09-nél feltűnik a félmeztelen férfi): És a

Reklám
Egy különleges házikó a balatoni tanúhegyen
Az utolsó balatoni tanúhegy északi lejtőjén fekszik Sukhavati: a történelmi borvidéken, egykori egyházi földek helyén, hétvégi telkek egyesítésével alakították ki az öthektáros birtokot.
Fának ütközött autójával az embercsempész – a sérült migránsokat otthagyta
Vádat emeltek azzal az ukrán férfival szemben, aki 2020 szeptemberében öt illegális határátlépőt akart Ausztriába csempészni. Hárman a csomagtartóban bújtak meg, de a rendőröknek így is szemet szúrtak az M7-esen. A sofőr nagy sebességgel menekülni próbált, de Balatonszemesnél nekiment egy fának. Négyen megsérültek az autóban, de az embercsempész magukra hagyta őket és elfutott.
Filléres trükkök a téli bringázáshoz
Nem feltétlenül szükséges súlyos ezreket költenünk téli kerékpáros-felszerelésekre, mivel egy-két praktikus megoldással is biztonságosan és élvezettel tekerhetünk a hidegben.
Se Ferrarija, se palotája nincs Laposa Bencének
És azt sem tartja összeférhetetlennek, hogy tanácsokat ad az MTÜ-nek, miközben a pályázataikon nyer.
Újra nyitva a Festetics Fürdőház terápiás részlege Hévízen

2021. február 17-től ismét fogadja vendégeit a Hévízi-tó Festetics Fürdőházának terápiás részlege, a Tófürdő továbbra sem látogatható.

Sebestyén Balázs kitálalt a szabálysértése kapcsán - Ez történt valójában
Sebestyén Balázs a közösségi oldalán reagált a szabálysértésével kapcsolatban felmerült hírekre.
Vidrák harca a fagyos Balatonban! - Videó
Különleges pillanatokat kapott el a Szellemvárosok Magyarországon youtube csatorna stábja, amikor a jeges Balatont filmezte február 15-én Siófokon. A jégkásás vízben filmre vették két vidra harcát, ami valóban ritka látvány.
Kvíz - Pecás újdonságok a Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
A hófedte balatongyöröki szőlőhegy és a Szentháromság kápolna

Becehegy, a Balatongyörök fölé magasodó szőlőskert, a település ékszerdoboza, melynek egyik drágaköve a Szentháromság kápolna.

Reklám
Ilyen a jeges Balaton Siófoknál madártávlatból

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Balaton nem csak nyáron lenyűgöző, hanem télen is csodálatos.

Február 19-től egy órával tovább közlekednek a balatoni kompok

Péntektől Szántódról 7:00-18.00-ig, Tihanyból pedig 7:15-18.15-ig 60 percenként indulnak a Balatoni Hajózási Zrt. kompjáratai.

Több mint 3 milliárd forintos fejlesztés a Balaton vízminősége érdekében

A beruházás révén többek közt a Balatonba érkező vízfolyások megfelelő szűrését biztosító rendszerek korszerűsítése és reaktiválása történik meg.

Lebuktatta bűntársait Sebestyén Balázs
Ma kézhez kapzuk a szórakoztató magyarázkodást.
Legendás balatoni hajók #2 - Nemere II
A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A legnagyobb legendák sorában a második a sokszoros Kékszalag győztes Nemere II, amely 57 évig tartotta a tókerülő rekordját.
A mágikus bazalttömb a Badacsony-hegy lábánál: a Rózsakő

A varázserővel bíró badacsonyi Rózsakő nem csak a szerelmesek zarándokhelye és a kirándulók kedvelt célpontja, hanem egy szőlő neve is.

Újjáépül a tavaly leégett révfülöpi kilátó

Tavaly március 12-én villámcsapás miatt kapott lángra majd égett porig a révfülöpi Millenniumi kilátó a Fülöp-hegyen, ami ennek következtében teljesen használhatatlanná is vált, így az önkormányzat bezárta azt. Most viszont úgy tűnik mégis kapott egy esélyt a település ikonikus objektuma a megújulásra. A pontosan egy évvel ezelőtt leégett Fülöp-hegyi kilátó újra építéséhez szükséges teljes anyagi […]

5+1 pékség, ahová érdemes betérned, ha a Balatonnál jársz

A pékség, mint szakma hatalmas megújuláson ment át az utóbbi néhány évben, amely a technikai lehetőségek egyre könnyülő adaptációjának, az online marketing térhódításának és az egyébként is megnövekedett érdeklődésnek is köszönhető. Egyre több kisvállalkozás vágja a fejszéjét egy ilyen formátumú üzlet kialakításába és működtetésébe, amelyhez a Balaton környékénél jobb helyszínt keresve sem találni itthon. 1. […]

Évek óta vesztegel a tengeren egy olajszállító legénysége

Négy évvel az indulás után még mindig nem ért véget az útja egy olajszállító hajónak. Csupán néhány méterre tartózkodik a szárazföldtől, mégsem szállhat partra az olajszállító hajó öttagú legénysége. A hajótulajdonos Alco Shipping anyagi gondokba keveredett, és három évvel ezelőtt felfüggesztette a tengerészek fizetésének folyósítását. A legénység magára maradt a tengeren, és jótékonysági szervezetek adományaira

Reklám
Karantén után bikinitest nyárra?#6 - Nyolc egyszerű tippet ajánl a fiatal lány
Te is simán megcsinálod a beach body-t 2021 nyarára: brutál eredményes fogyásokat mutatunk. Lesz nyár és lesz Balaton, és te is lehetsz ultraszexi a strandon. Mutatjuk, hogy hogyan.
Osztálybeszámolók 2020: 33-as
Hosszú időszak vegetálása és passzív státusza után, aktív osztályként kezdhettük az évet.
Osztálybeszámolók 2020: 33-as osztály
Osztályunk nagy lelkesedéssel és reményekkel készült a 2020. évi szezonra. Hosszú időszak vegetálása és passzív státusza után, aktív osztályként kezdhettük az évet. Az osztályban regisztrált és a versenyeken is aktív hajóegységek száma 2019-ben és 2020-ban is növekedett. Jelenleg 21 hajóból áll.
Ezt látnod kell! Ilyen a jeges Balaton egy repülőből!
Hihetetlen felvételeket mutatunk, ülj be velünk a Cessna 172-be és élvezd az utazást!
8 helyszínen létesítenek mesterséges élő- és ívóhelyeket a Balatonban

A 492 millió forintos fejlesztés célja, hogy javítsa az őshonos balatoni halfajok, főként a süllő szaporodási és ivadékmegmaradási feltételeit.

Virágoznak a farkasboroszlánok a Kis-Balatonnál

Sorra bontják szirmaikat a februártól március közepéig virágzó farkasboroszlán halványlila és felettébb illatos virágai a Kis-Balatonnál.

Új szigetek jelenhetnek meg Koppenhágában

A dán főváros új típusú parkokkal kívánja feldobni Koppenhága közterületeit, reagálva a közösségi részeket fenyegető ingatlanfejlesztésekre, valamint a tengervízszint-emelkedésből fakadó problémákra. A Statens Kunstfond és a Havnekulturpuljen ötlete alapján Marshall Blecher és a Studio Fokstrot építésziroda mesterséges szigetek ötletével állt elő, sőt, elkészítették a prototípust is, a CPH–01 kódjelű platformot, amelynek közepén egy hársfa áll.

Paloznakon a nyugalom érdekében korlátozzák az építkezéseket
Egyre több az építkezés, szinte gomba módra nőnek ki az épületek Paloznakon is.
Paloznak betiltott mindenféle építkezést a településen

A polgármester azzal magyarázta a döntést, hogy boldog-boldogtalan építkezik, a közművek viszont nem bírják el a terhelést.

Jégért kiált a Balaton
Bár a tónál minden évben végeznek nádaratást, de a nagyüzemi vágás alapfeltétele a teherbíró, vastag jégréteg kialakulása.
Vendée Globe – A legnépszerűbb versenyző

A brit Pip Hare lett a második célba érkező nő a 9. Vendée Globe szóló földkerülőn. TeljesÍtménye és vidám egyénisége révén pedig a közönség által talán a leginkább figyelt és keresett versenyző

Télen is nyüzsög az élet a káptalantóti Liliomkert piacon
A Liliomkert piac a téli időszakban is nyitva van, igaz, a nyári szezonnál kisebb ilyenkor a kínálat, és a vevők sem tolonganak, de ennek is megvan a maga varázsa.
Hiába tiltották meg, Sebestyén Balázs ráment a Balaton jegére
Szabálysértési eljárást is indíthatnak ellene, és akár 150 ezer forinting terjedő pénzbírságot is kaphat.
A tavasz közeledtével vigyázzunk a fecskefészkekre
Az elmúlt két évtizedben drasztikusan, több mint 50 százalékkal csökkent a magyarországi fecskeállomány. A folyamat megállítása, a fecskefészkek védelme érdekében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság és az önkormányzatok segítségét kéri .
Hévízen az egzotikus halak is jól érzik magukat

A kristálytiszta Hévízi-lefolyóban élő egzotikus halak látványa, esetlegesen némely ritka példány kifogása sokakat vonz.

Istállóból vendégszoba: nyaralóház Csopakon
Ez a csopaki parasztház a mai igényeknek megfelelően született újjá.
Jégbe estek a Balatonon, de megúszták

Az óvó intelmek dacára is rengetegen mentek rá a Balaton jegére a hétvégén, habár az még aligha érte el a biztonságos vastagságot. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyen az látszik, hogy a Balatonnál egy férfi alatt beszakadt a jég. Egy nő megpróbált a segítségére sietni, de ő is hasonlóan járt. […]

Újabb hazai gyógyfürdő újul meg

Jelentős beruházásba kezdhet a Tolna megyei Tamási gyógy- és élményfürdője, a fejlesztés előkészítésére 50 millió forintot biztosítanak a Kisfaludy-programból. A hetvenes években épült gyógyfürdő legutóbb 2011-ben bővült ki modern fedett helyszínnel. A projekt jelenleg a tervezési feladatokat érintő közbeszerzési, illetve az előkészítési tanulmányterv-készítési szakaszban van. Az évi 160-180 ezer látogatót vonzó fürdő gyógyvize magasabb minősítést

“A Balatonnak nincs gazdája” – Podcast Jordán Ferenc biológussal

Ő az a tudós, aki a hazai sajtó hasábjain először figyelmeztetett bennünket, hogy egy világméretű járvány közeleg. Az a szakember, aki nem is olyan régen még a Balatoni Limnológiai Intézetet (BLI) vezette. Jordán Ferenc, hálózatkutató biológust a Qubit faggatta új podcastjében többek között a tudomány mai helyzetéről és a Balaton ökoszisztémájának állapotáról. Cousteau kapitány vagy […]

Képeken a hétvége balatoni jégformái

A hétvégi fagyos szél és a kicsapódó víz jegesedése bámulatos struktúrákat hozott létre a Balaton-parton, melyeket az idokep.hu kameráinak sikerült lencsevégre kapniuk. Mesébe illő jégvilág alakult ki a Balatonnál az elmúlt napokban. A szerda este érkezett hidegbetörés fagyos hullámokat korbácsolt a tavon, amik kicsapva a partra a növényeken, tereptárgyakon jégszobrokat alkottak. A tartósan fagyos időben […]

Evezőlapátba kapaszkodva húzták ki Rácz Gergőt a Balatonból
Rácz Gergő és Orsovai Reni dala, a Mostantól a tavalyi év egyik legnagyobb magyar slágere. Gergő most is alkot, és tündéri kislányával tölti az idejét, de hogy mi rángatja ki a rosszkedvéből és miért kellett kimenteni a Balatonból, az csak az interjúból derül ki.
Osztálybeszámolók 2020: Asso99
Vajon, ha hat ember elég sokat assózik együtt, az már közös háztartásnak számít? – tettük fel a kérdést egyre többször úgy április táján. Azután ezekkel a gondolatokkal éltünk együtt egészen június elejéig, amikor végre-valahára zöld lámpát kapott az évad, és a nevében második, valójában elsőként megrendezett csopaki OD Trophy fordulóval megkezdtük a 2020-as szezont.
Valentin-napi mészárlások

Cook kapitányt 1779. február 14-én felpaprikázott tömeg verte halálra, és nála csak kicsivel járt jobban a 2021-es America’s Cup egyik kihívója, a brit csapat. Nem sokkal az után, hogy Cook 1779 februárjában elhagyta Hawaii szigetét, hajója, a Resolution egy viharban annyira megrongálódott, hogy kénytelen volt visszatérni az indulási kikötőbe. Az addig egyébként viszonylag barátságos helyiek

Valentin-napon lett egyéves Ria, az orrszarvú
Első születésnapját ünnepelte a Veszprémi Állatkert egyik büszkesége, a kis Ria.
Reklám