Vitorlázás

Könyörgés a magyarságért
None
Vonyarci Búcsú és Falunap 2021 Vonyarcvashegy

2021. szeptember 12-én rendezik meg a jubileumi Vonyarci Búcsút Vonyarc és Vashegy egyesülésének 175. évfordulója alkalmából.

Tour de Zalakaros 2021

2021. szeptember 25-26-án rendezik meg Magyarország egyik legkedveltebb országúti kerékpáros versenyét, a Tour de Zalakarost.

Kis-Balaton Kör Futóverseny 2021 Zalakaros

Hatodik alkalommal rendezik meg a Kis-Balaton Kör Futóversenyt 2021. szeptember 18-19-én.

Reklám
Struktúrák - kiállításmegnyitó
None
Nemzetközi Sakkfesztivál és Nyílt Magyar Bajnokság 2021 Zalakaros

2021. szeptember 5-11. között rendezik meg a XL. Nemzetközi Sakkfesztivált és Nyílt Magyar Bajnokságot Zalakaroson. 

Jazz & Karos 2021 Zalakaros

2021. október 1-2. között rendezik meg Zalakaroson, a Karos Korzón a Jazz & Karos programsorozatot.

Próbaút után – A világ legnagyobb utasszállító hajója

Wonder of the Seas 2022-ben kezdi meg szolgálatát. Ötször nagyobb, mint a Titanic volt.

Kiállítászáró tárlatvezetés Veszprémben
None
Beszédes József Emlékverseny - szeptember 11.
Szeptember 11-én, szombaton, az eredetileg a Szüreti Regatta időpontjára meghirdetett túra verseny helyére került a több 10 éves múlttal rendelkező Beszédes József Emlékverseny a már jól ismert Balatonfüred-Tihany-Alsóörs-Siófok túraútvonalon. Jó esély van arra, hogy a nyarat idéző időjárási körülmények között versenyezhessünk!
2021-ben visszatér a hagyományos Szüreti Regatta
Megjelent az idei Szüreti Regatta – Hegyi Dénes Emlékverseny versenykiírása. A regattát október 9-10 között rendezi a versenyt alapító Túravitorlás Sporklub. A mezőny szombaton Alsóörsről rajtol, majd Badacsonyba vitorlázik, ahol a közös vacsorán túl megtartják a 2019-es Szüreti Regatta, a tavalyi Őszi Pünkösdi Regatta, valamint az idei esztendőben rendezett Pünkösdi Regatta díjkiosztóját is.
Hajnalig mocorgott a Szent György-hegyi vulkán
Szőlősorok mentén barangolás, bazalt-falon üldögélés és távolba nézés volt a fő tennivalónk kezünkben egy boros pohárral a Szent György-hegy hajnalig rendezvényen. Többször megmásztuk a hegyet, körbekóstoltuk, körbetáncoltuk, gyere, mutatjuk.
Koncert a gyermekeknek
None
Reklám
Szeptemberi dallamok 2021 Hévíz

Szabadtéri koncertek Hévízen, a Festetics téren 2021. szeptemberében.

Holdfényfürdőzés a Hévízi-tóban 2021

Különleges esti programra, holdfényfürdőzésre kerül sor 2021. szeptember 24-én a Hévízi Tófürdőn.

Régi zenei koncert és tárlatvezetés
None
Dél-Korea tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétát tesztelt

Tengeralattjáróról indítható rakétákat hét ország, köztük az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország, India és Észak-Korea fejlesztett ki.

Földhöz vágta a pizzát és üvöltözött egy férfi Révfülöpön
A Tapolcai Rendőrkapitányság egy 40 éves fővárosi lakos ellen folytatott büntetőeljárást, az ügyben befejezték a vizsgálatot.
Ultrafutót ütöttek el Balatonakalinál verseny közben

Balatonakalitól nem messze, egy 50 kilométeres futóverseny 35. kilométerénél ütötték el az egyik legismertebb magyar ultrafutónőt, Lubics Szilviát– írja a 444.hu. „Egyszer csak a semmiből egy nagy ütést éreztem hátulról a csípőmön, a következő pillanatban pedig a levegőben voltam. Az aszfaltra érkeztem, ahová bevertem a fejem. Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár […]

Idén a horgászat áll a Balatonszepezdi Falunap középpontjában
Hagyományteremtő falunappal indítja az őszt Balatonszepezd, a Balatonszepezdi ÖSC szervezésében az idei Falunap középpontjában a horgászat kultúrája és persze a halakkal kapcsolatos gasztronómia áll majd.
Ékfarkú halfarkas jelent meg a Balatonnál

Ritkaságnak minősülő madárfajra lettek figyelmesek a minap a Balaton környékén. Az északi sarkkörnél költő ékfarkú halfarkas nem túl gyakori vendég Magyarországon, így nem csoda, hogy megjelenését meglepetés övezte. Az északi sarkkör közelében, a tundrán költő, a téli hónapokat pedig a déli félteke tengereinél töltő ékfarkú halfarkast kaptak lencsevégre a Balaton térségében – tájékoztatott a sokszinuvidek.24.hu. A madarat Vonyarcvashegyen, Fonyódon, […]

Jön a Balatoni Hajózás Napja!

A Balatoni Hajózási Zrt. a 2021. évi hajózási szezonban ünnepli a balatoni hajózás 175. évfordulóját. A balatoni hajózást tradicionálisan gróf Széchenyi István nevével és munkásságával kötjük össze, a jubileumi év jegyében, a nyár folyamán, látványos aktivitásokkal, programokkal és az örök, felejthetetlen balatoni hajózás élményével vártak minden kikapcsolódásra vágyót a Társaság hajóin és kikötőiben. A jubileumi ünnepségsorozat

Reklám
Használd ki ezt a nyárias időjárást!
Már nem sokáig marad velünk a nyárias meleg, de most akár harminc fok is lehet!
A szomszédok értek tetten egy betörőt a Balatonnál
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a férfit, aki egy balatoni családi házba próbált meg betörni, ám a szomszédok tetten érték, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. Mint kiderült: nem ez volt az első bűncselekménye, sőt, nemrég szabadult a korábbi letartóztatásából - írja az Ügyészség oldala.
Balatonszepezdi Falunap
None
360° - képzőművészet és színház Alsóörsön
None
Vörösberényi szüreti felvonulás
None
Vásárlási segédlet a tökéletes motorcsónakhoz

Hajót venni életre szóló döntés, ezért különösen fontos, hogy tökéletes megoldás szülessen, amelyik felejthetetlen pillanatok egész sorával ajándékozza meg tulajdonosát. Cikkünk a kiválasztásban segít. A közhiedelemmel ellentétben a hajózás szinte bárki számára elérhető időtöltési forma, ahol mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő motorcsónakot. Aki a vásárlás mellett dönt, zavarba ejtően széles kínálatból válogathat, hogy végül aztán

Teniszbál
None
Kvíz: Legendás balatoni hajók
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!
Véderdőséta, természeti csodák a tündérrózsáktól az egzotikus halakig 2021 Hévíz

Ismerje meg az új Tavirózsa tanösvényt a Lombkorona-kilátót, a hévízi tó körül kialakult élőhely sajátságos növény- és állatfajait egy különleges séta alkalmával.

Hungarikumok és Nemzeti Értékek bemutatása Hévízen 2021

2021. szeptember 24-25-én tartják a gyógyfürdő városában a Magyar Virtus - Hungarikumok és Nemzeti Értékek bemutatása Hévízen rendezvényt.

Gasztrohegy
None
Hévíz története kiállítás 2021

Szalai Katalin kódexíró és oklevélgrafikus kiállítása Hévízen, az Egregyi Múzeumban.

FÜFIN – Füredi Fiatalok Napja 2021 Balatonfüred

Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető lesz a FÜFIN házigazdája 2021. szeptember 23-án.

Irodalmi pódiumest
None
Lenyűgözte a tihanyi közönséget a világhírű kórus
Lenyűgöző előadással ajándékozta meg a közönséget a 300 esztendős Moszkvai Patriarchátus Szinódusának világhírű kórusa a Tihanyi Apátsági templomban, szeptember 3-án.
Művészettörténeti előadás
None
Kulcsrakész ház – költözésre kész otthon, megfelelő árcédulával
Hirdetés - Kulcsrakész otthonokról beszélünk és profi, szakértő, referenciákkal rendelkező mesterember gárdákról, és egy platformról, ami összeköti önt mindezekkel!
Különleges vadak és ritkaságok láthatók a keszthelyi Vadászati Múzeumban
Áátadták a megújult és kibővült Vadászati Múzeumot Keszthelyen. Ide költözik majd a Vadászati Világkiállítás anyaga is.
Szeptember 18-án rendezik a balatoni személyszállító hajók kirajzását és díszszemléjét

Idén ünnepli a Balatoni Hajózási Zrt. a gróf Széchenyi István nevéhez és munkásságához fűződő Balatoni Hajózás 175. évfordulóját.

Nem tetszett a pizza, ámokfutást rendezett a balatoni étteremben
A budapesti férfi üvöltve szitkozódni kezdett a személyzettel.
Pohármentes versennyel vár a 14. Intersport Keszthelyi Kilométerek
Hirdetés - A keszthelyi futóversenyen profiknak és amatőröknek is kínálnak versenyszámokat: a 2,5 kilométertől a maratonig, egyéniben és váltóban, a kis és nagy gyermekek pedig a Zalai Hírlap Gyermek Futamokon indulhatnak a szeptember 19-i rendezvényen.
A kutyának sem jó, ha felhevült testtel ugrik a vízbe: 3 szabály, amire figyelj, ha úszni vinnéd
Szinte minden kutya élvezi a kádban pancsolást, ettől függetlenül mégsem szabad csak úgy a mély vízbe lökni őket. Összegyűjtöttük a biztonságos kutyaúsztatás legfontosabb szabályait.
A Balatoni Hajózás Napja - 2021. szeptember 18.
A Balatoni Hajózási Zrt. a 2021. évi hajózási szezonban ünnepli - a Tradíció és Modernizáció jegyében - gróf Széchenyi István nevéhez és munkásságához fűződő Balatoni Hajózás 175. évfordulóját. A nyár folyamán a jubileumi évhez kapcsolódóan látványos aktivitásokkal, programokkal és az örök, felejthetetlen balatoni hajózás élményével vártak minden kikapcsolódásra vágyót a Társaság hajóin és kikötőiben.
Kerékpározni és gyalogolni is lehet majd a siófoki elkerülő úton
Siófok nyári közlekedési dugóit enyhítené a régóta vágyott tehermentesítő út. Az új elkerülő út mintegy 3,5 kilométer hosszú lesz, 2×1 forgalmi sávval.
Reklám